Dark Fiber diensten in Europa

In een digitale wereld is een stabiele glasvezelverbinding onmisbaar. Relined zorgt voor betrouwbare en snelle toegang tot uw data middels Dark Fiber oplossingen.

Dark Fiber is onbelicht glasvezel, zonder actieve apparatuur.

Door te kiezen voor een Dark Fiber-netwerk beschikt u over een snelle, betrouwbare en schaalbare verbinding.

Lees meer over Dark Fiber en voor wie dit geschikt is.

Duurzaam glasvezelnetwerk

Dark Fiber glasvezel biedt de basis voor een eigen toekomstgericht datanetwerk. Omdat glasvezelnetwerken in ons land veelvuldig aanwezig zijn, is het niet altijd nodig om zelf een netwerk aan te leggen. Vaak kan gebruik worden gemaakt van een bestaand netwerk, waar alleen de last mile naar de locatie wordt aangegraven.

Aan de hand van zelfgekozen apparatuur bepaalt u zelf voor welke diensten u de verbinding inzet. Doordat onze Dark Fibers schaalbaar zijn, kunt u uw eigen glasvezelnetwerk upgraden of downsizen: zo sluit de capaciteit altijd aan bij uw behoefte.

Belangrijkste voordelen van eigen Dark Fiber-oplossingen

Met een eigen Dark Fiber-netwerk geniet u van verschillende voordelen. We zetten de 5 belangrijkste op een rij:

 1. Ongelimiteerde bandbreedte

De bandbreedte die een organisatie dankzij Dark Fiber glasvezel tot beschikking krijgt is enorm – of eigenlijk zelfs ongelimiteerd. Dit resulteert in een snelle verzending van data én een optimale connectiviteit voor de gebruiker. U heeft een eigen netwerk en betaalt dus alleen voor de glasvezelverbinding en de apparatuur, niet per Mbits of Gbits. Onbeperkt verbonden dus!

 1. Schaalbaarheid

Een ander voordeel van Dark Fiber is schaalbaarheid. Omdat u zelf controle heeft over de apparatuur, is opschalen op basis van uw eigen connectiviteitbehoefte mogelijk. Een nieuwe dienst, of extra bandbreedte nodig? Dat is zo geregeld. U hoeft geen extra bandbreedte in te kopen: u heeft al een ongelimiteerd eigen netwerk tot uw beschikking.

 1. Volledige controle

Het hebben van een eigen Dark Fiber-netwerk heeft nog een volgend voordeel: volledige controle. Uw organisatie bouwt een eigen netwerk op en kan een eigen netwerkstrategie ontwikkelen. Strategische keuzes rondom het inrichten, beheren en beveiligen van het netwerk maakt u zelf. U kunt zelf bepalen met welke dienstverleners u wilt samenwerken, bijvoorbeeld waar u internetdiensten vandaan haalt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld IP-VPN.

Kortom, als organisatie bent u niet afhankelijk van de partners van een derde partij. U houdt hiermee niet alleen de volledige controle over het beheer en onderhoud van het netwerk, maar ook over de projectkosten.

 1. Privacy en beveiliging (encryptie)

De wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die sinds 25 mei 2018 voor elke onderneming van toepassing is, verplicht dat organisaties in control zijn en op verantwoorde wijze omgaan met persoonsgegevens en andere vertrouwelijke informatie.

Een Dark Fiber-netwerk is volledig toegekend aan uw organisatie en wordt niet gedeeld met derden. Eigen Dark Fiber-diensten vallen onder uw beheer en u kunt extra encryptie op het signaal (op de fysieke laag) implementeren. Met deze wijze van encryptie treedt er minder vertraging op dan bij (IP-)encryptie op hoger liggende lagen of applicatieniveau.
Tevens kunt u ervoor kiezen om het encryptiesleutelbeheer bij een securityofficier te leggen, zodat dit gescheiden is van de netwerk- en/of server/applicatie-afdeling.

 1. Cloud- en back-upmogelijkheden

Een goede Cloud-opslag is onmisbaar. Veel toepassingen en gegevensopslagcentra worden in de Cloud geplaatst. Om deze services goed en veilig te laten verlopen is een betrouwbaar netwerk van groot belang.

Een Dark Fiber-oplossing biedt hierin uitkomst. Met uw eigen Dark Fiber-netwerk heeft u de volledige controle over de inrichting, mate van beveiliging, schaalbaarheid en toekennen van bandbreedte. De Cloud-toepassingen worden hiermee volledig onderdeel van uw netwerkinfrastructuur en draagt bij aan de integriteit van uw netwerk.

Lees hier meer de voordelen van Dark Fiber?

Waarom Dark Fiber-oplossingen van Relined?

Het team van specialisten binnen Relined weet wat er speelt in de markt en voor welke uitdagingen uw organisatie staat op het gebied van connectiviteit. Zij weten dat veiligheid, flexibiliteit en continuïteit van de IT-infrastructuur voor een groot gedeelte de mate van kwaliteit bepaalt van uw dienstverlening. En ook dat u uw IT-omgeving wilt verstevigen en optimaliseren.

Dankzij onze professionele en klantgerichte aanpak – en een hoogwaardig netwerk door heel Noordwest Europa – voorzien wij klanten in verschillende sectoren van hoogwaardige en op maat gemaakte connectiviteit.

We denken altijd vanuit de klant en hanteren hierbij een professionele en integere werkhouding. Onze specialisten verdiepen zich in uw situatie en denken oplossingsgericht met u mee.

Overweegt u de keuze voor een Dark Fiber-netwerk? Kies dan voor een samenwerking met Relined.

Ons vertrekpunt zijn de essentiële pijlers van klantgerichtheid, vakmanschap en kwaliteit, de basis die u mag verwachten van een commercieel bedrijf. Wat ons echt onderscheidt, zijn onze kernwaarden. Relined is verbindend en onmisbaar in de digitale infrastructuurmarkt om verschillende redenen:

Kernwaarden: verbindend

Verbindend

Relined speelt een cruciale rol in het verbinden van commerciële en publieke netwerken. We staan voor strategische en duurzame partnerschappen met zowel publieke als private partijen, met als doel het bieden van veilige connectiviteit middels een stabiele en fijnmazige digitale infrastructuur.

Kernwaarden: versterkend

Versterkend

Door het gebruik van soevereine netwerken, die zich vaak in afgeschermde en minder toegankelijke gebieden bevinden, biedt Relined een verhoogde mate van digitale veiligheid en stabiliteit. Dit is cruciaal in een tijd waarin gegevensbeveiliging en netwerkintegriteit van het grootste belang zijn.

Kernwaarden: toekomstbewust

Toekomstbewust

Relined zet zich in voor de duurzame groei van digitale connectiviteit. Dit is niet alleen belangrijk voor de huidige digitale economie, maar ook voor de toekomstige ontwikkeling en innovatie. Met de inzet van de ongebruikte capaciteit van bestaande glasvezelnetwerken maken wij efficiënt gebruik van bestaande middelen. Dit leidt tot kostenbesparingen en verminderde milieu-impact en tegelijkertijd wordt de netwerkcapaciteit en -toegankelijkheid vergroot.

Kernwaarden: Nationaal verankerd

Nationaal verankerd

Als dochteronderneming van, Nederlands staatsdeelneming, TenneT, leveren we vanuit een langetermijngerichte aanpak een bijdragen aan de digitale groei. We commiteren ons aan een toekomstbestendige en uniek liggende glasvezelinfrastructuur. We doen dit vanuit een sterke focus op veiligheid en stabiliteit.

Meer informatie?

Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Hidden
 • Bekijk hier ons privacy statement
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom samenwerken met Relined tot succes leidt

Een samenwerking met Relined is maatwerk. Wij kiezen voor een persoonlijke en duurzame relatie met onze klant. Graag laten we zien uit welke mogelijke stappen een samenwerking bestaat:

 1. Welkom
  Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Zodra u met ons in contact komt, krijgt u direct een vast aanspreekpunt toegewezen. Hierin wordt gekeken naar het type bedrijf, zodat uw contactpersoon op de hoogte is van de ontwikkelingen in uw branche en snapt wat er voor u belangrijk is. Uw persoonlijke Account Manager is verantwoordelijk voor uw account en beheert deze gedurende het gehele proces.
 2. Ontwerp
  Uw netwerkbehoefte vormt de basis voor ons ontwerp. Omdat ieder bedrijf verschillend is, is ook deze fase voor geen enkele organisatie hetzelfde.In deze fase bespreken we uw behoefte. Welke locaties moeten geconnecteerd worden? Speelt de afstand en latency een rol? Moet uw verbinding zijn aan een andere verbinding? Wat zijn de verwachtingen kijkend naar de toekomst?Naast dat we samen kijken naar de behoeften van uw bedrijf, wordt er ook gekeken naar de werkzaamheden die nodig zijn om een eigen Dark Fiber-verbinding te realiseren. Moet er gegraven worden, hebben we te maken met openbare wegen of moeten we een rijksweg of water oversteken? Welke vergunningen zijn hiervoor nodig?Als alle informatie compleet is, wordt een eerste indicatief voorstel uitgebracht. In dit voorstel is de maandelijkse huurprijs en eenmalige aansluitkosten opgenomen. Op basis hiervan wordt bekeken of het voorstel voldoet aan de technische wensen van de klant en waar nodig wordt het ontwerp aangepast.
 3. Contract
  Als de ontwerpfase is afgerond, ontvangt u een definitief voorstel in de vorm van een contract. Bij Relined zijn de algemene voorwaarden en SLA opgenomen in een Master Agreement. Hieronder vallen de individuele overeenkomsten waarin de details omtrent de gewenste aansluiting zijn opgenomen.
 4. Bouw verbinding
  Na ondertekenen van het contract zorgt ons operationele team voor de realisatie van de verbinding. Onze Network Architecten werken de verbinding, die ze in de ontwerpfase al hebben opgezet, in detail uit. Vervolgens gaat onze Project Manager aan de slag om de verbinding te bouwen en aan u op te leveren. In deze fase schakelt u direct met de Project Manager; uw Account Manager blijft op de achtergrond betrokken bij het project.
 5. Oplevering
  Fase 4 wordt afgerond met de oplevering. Onze verbindingen worden opgeleverd op basis van de ITU-specificaties. Uw verbinding wordt gemeten door middel van een OTDR-meting en u ontvangt de technische gegevens in uw opleverprotocol. Uw netwerk is nu klaar voor gebruik!

Netwerkbeheer en -service

Zodra uw verbinding is opgeleverd, wordt deze in beheer genomen door onze afdeling Network & Service Management (NSM). Deze afdeling beheert en onderhoudt uw netwerk.

In geval van onderhoud wordt u hiervan op de hoogte gesteld en in geval van storingen schakelt u met onze Servicedesk van deze afdeling om ervoor te zorgen dat uw verbinding zo spoedig mogelijk weer actief is.

Wat zijn de kosten voor Dark Fiber-oplossingen?

De prijs voor het aanleggen en beheren van Dark Fiber-oplossingen bestaat uit de volgende kosten:

 • De eenmalige kosten zijn er voor de opbouw van de verbinding en de aanleg van het netwerk. Deze kosten zijn afhankelijk van het ontwerp dat gemaakt wordt en de benodigde materialen.
 • Maandelijks betaalt u een vast bedrag voor het beheer en onderhoud van het netwerk, de huur van de glasvezel en het oplossingen van storingen. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw verbinding.

De kosten van een Dark Fiber-verbinding zijn dus afhankelijk van verschillende factoren. Bent u benieuwd naar een vrijblijvende kostenoverzicht voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.