Ons verhaal

Relined Fiber Network: verbindend en onmisbaar

Relined Fiber Network – verbindend en onmisbaar

Relined, in 2003 opgericht, is een pionier in het beschikbaar stellen van onbenutte glasvezelcapaciteit aan zowel publieke als private organisaties en bedrijven. Ons doel: Het leveren van soevereine glasvezelconnectiviteit in Noordwest-Europa. Dit realiseren we door publieke en private netwerken met elkkaar te verbinden via strategische partnerschappen.

Wij zijn de sleutel tot de synergie tussen private en publieke netwerken, een soeverein fundament voor de digitale economie.

In de afgelopen twee decennia heeft de digitale revolutie onze manier van leven en werken fundamenteel veranderd. Connectiviteit is veranderd van een luxe in een noodzaak. Relined staat voor duurzame (publieke) partnerschappen en een op lange termijn gerichte aanpak die bijdraagt aan de digitale groei. We doen dit met een sterke focus op veiligheid en stabiliteit.

In de jaren ’90 legden publieke partijen zoals ProRail en TenneT in Nederland toekomstbestendige glasvezelnetwerken aan voor de aansturing en monitoring van hun eigen vitale processen. Deze hoogwaardige netwerken, met vaak onbenutte capaciteit, boden een kans om deze beschikbaar te stellen voor de markt, wat nieuwe zakelijke mogelijkheden opende.

Onze missie

Het leveren van souvereine glasvezelconnectiviteit in Noordwest-Europa door het verbinden van publieke en private netwerken middels strategische partnerschappen.

Oprichting Relined

In 2003 werd Relined geboren uit deze visie. Wij begonnen met het lokaliseren en beschikbaar stellen van deze glasvezelnetwerken. Ons netwerk groeide snel, beginnend in Nederland en zich uitbreidend naar belangrijke internetknooppunt Amsterdam, waar we toegang kregen tot vele datacenters.

De samenwerkingen met lokale en regionale netwerkeigenaren en de strategische alliantie met BT in 2017 waren belangrijke mijlpalen. Deze samenwerkingen hebben ons netwerk significant uitgebreid, waardoor een nog breder publiek konden voorzien van connectiviteitsoplossingen door het hele land en waardoor er nog meer datacenters op ons netwerk werden aangesloten.

Netwerkuitbreiding naar Duitsland en Denemarken

Onze groei stopte niet bij de Nederlandse grenzen. In 2017, aangewakkerd door de toenemende vraag naar connectiviteit,zetten we tevens onze eerste stappen in Duitsland, Dit leidde tot de integratie van het belangrijke internetknooppunt Frankfurt en later het uitgebreide landelijke netwerk van GasLINE. In 2019 breidden we uit naar Denemarken, middels de zeekabel tussen Nederland en Denemarken (COBRA Fiber Optic Cable). Daar werd ons netwerk uitgebreid met een landelijk dekkend netwerk via de Deense gas- en elektriciteit leverancier Energinet, waarmee we onze positie als een belangrijke speler in de Europese connectiviteitsmarkt verder versterkten.

Verrijking van Connectiviteitsoplossingen

Al meer dan twee decennia specialiseert Relined zich in het verhuren van dark fiber capaciteit. In 2023 heeft Relined NDIX overgenomen, deze strategische zet beantwoordt de groeiende marktvraag naar een uitgebreider dienstenpakket, waaronder belichte diensten. Door NDIX te integreren in ons portfolio, hebben we ons aanbod versterkt met een breder scala aan connectiviteitsdiensten. Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze glasvezelnetwerken nog effectiever in te zetten om te voldoen aan de huidige digitale behoeften.

Ons verhaal

in tijdlijn

Oprichting Relined B.V.

Relined is opgericht om de onbenutte vezelcapaciteit van ProRail en TenneT te gaan vermarkten

Metronetwerk Amsterdam

Aankoop netwerk van voormalig Carrier One, Hiermee beschikt Relined over een eigen datacenternetwerk in Amsterdam

Samenwerking BT en oprichting GmbH

Het netwerk in Nederland wordt uitgebreid met het newerk van BT in Nederland. Officiële oprichting van Relined Gmbh.

Metronetwerk Frankfurt en samenwerking NGN

Relined investeert in een datacenter netwerk in Frankfurt en gaat een samenwerking aan met landelijke netwerk operator NGN in Duitsland

COBRA Fiber Optic Cable

Exploitatie van een onderzeese datatransmissiekabel tussen Nederland en Denemarken

Uitbreiding naar Denemarken

Samenwerking met Deene gas- en elekriciteitsleverancier Energinet voor verhuur van hun onbenutte capaciteit in Denemarken

Partnership GasLINE

Relined en GasLINE werken samen bij het vermarkten van hun glasvezelinfrastructuren

Overname NDIX

Overname NDIX waarbij de dark fiber dienst wordt uitgebreid met meer connectiviteitsoplossingen.

Relined vandaag: Uw partner in connectiviteitsoplossingen

Vandaag de dag is Relined een toonaangevende connectiviteitsleverancier in Noordwest-Europa. Wij specialiseren ons in het verhuren van glasvezelcapaciteit, waarbij we een brug slaan tussen private- en publieke netwerken.

Onze focus ligt op het bieden van stabiele en soevereine netwerken, essentieel voor de ruggengraat van de digitale economie. Door het benutten van ongebruikte glasvezelcapaciteit maken we optimaal gebruik van bestaande infrastructuur, wat leidt tot kostenefficiëntie en een lagere milieu-impact.

Met onze expertise in het verbinden van fijnmazige private netwerken met de unieke routes van publieke netwerken, zijn we in staat waardevolle verbindingen over lange afstanden te realiseren.

Door  strategische en duurzame partnerschappen in zowel de publieke als private sector, bewijst Relined zich als een stabiele en onmisbare schakel in de wereld van digitale infrastructuur.

Relined Fiber Network – verbindend en onmisbaar