Nationale en internationale Dark Fiber verbindingen in Noordwest-Europa

Connectiviteit in Nederland, Duitsland en Denemarken

Dark Fiber-netwerk in Noordwest-Europa

Op zoek naar een snelle, betrouwbare en schaalbare verbinding? Is latency, kortst mogelijke route, hoge kwaliteitseisen en een partij die verder denkt dan haar eigen landgrenzen belangrijk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Relined garandeert u hoogwaardige connectiviteit en veilig dataverkeer over haar unieke netwerk.

Samen met onze preferred suppliers beschikken wij over een hoogwaardig Dark Fiber-netwerk van meer dan 51.000 kilometer in Nederland, Duitsland en Denemarken. Op dit netwerk kunnen wij u voorzien in de behoeft van nationale verbindingen in één van de drie landen. Maar ook grensoverschrijdende verbindingen binnen ons netwerk. En maakt u netwerkbehoefte onderdeel uit van een internationaal plan? Dan werken wij graag samen met diverse partijen aan de grens. Zo hebben wij op verschillende strategische punten aan de grens koppelingen met onze buurlanden.

 

Internationale backbone-verbindingen

Op onze interactieve netwerkkaart vindt u onze bestaande netwerken. Hierop ziet u ook onze belangrijkste internationale backbone routes tussen de grootste steden, waaronder Frankfurt en Amsterdam. En ook de mogelijkheden om uw verbinding te koppelen met netwerken over de grens.

Relined is een ideale partij om samen te werken voor uw internationale netwerkbehoefte. De unieke ligging, nabij de gaspijpen en spoorlijnen, biedt veelal het kortst mogelijke tracé. Dit heeft een gunstige uitwerking heeft op de latency. Daarnaast bieden wij u diverse ILA-sites aan op de belangrijkste langeafstand routes om u signaal te versterken.

Backbone carrier voor uw Dark Fiber-oplossingen

Relined heeft als missie om bestaande publieke en private glasvezelnetwerken zo optimaal mogelijk in te zetten door het verhuren van hun onbenutte glasvezel capaciteit. Hiervoor werken we samen met onze preferred suppliers BT, ProRail, GasLINE, Energinet, NGN en TenneT. Daarnaast werken we samen met diverse lokale en regionale partnernetwerken die zijn aangesloten op ons netwerk waardoor wij praktisch iedere locatie kunnen bereiken.

Samen realiseren we ruim 51.000 kilometer aan glasvezelkabels, waarvan

 • 13.500 km in Nederland
 • 32.000 km in Duitsland
 • 5.500 in Denemarken

In deze landen bieden wij hiermee volledige dekking. Dit betekent dat we verbindingen kunnen realiseren naar praktisch iedere locatie.

Ben u opzoek naar verbindingen binnen de landgrenzen dan verwijzen wij u graag naar de pagina van het betreffende land.

Offshore netwerk van Relined

Relined Fiber Network exploiteert een aantal zeekabels waarmee diverse landen met elkaar worden verbonden. Deze offshore interconnect mogelijkheden bevinden zich tussen de landen Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Duitsland.

 • Nederland (Eemshaven) en Denemarken (Esbjerg) – COBRA Fiber Optic Cable
 • Denemarken (Bulbjerg) en Noorwegen (Mosby)
 • Denemarken (Skibstrupgård) en Zweden (Kristinelund)
 • Denemarken (Gedser) en Duitsland (Rostock)
 • Denemarken (Bjæverskov) en Duitsland (Bentwisch)

 

COBRA Fiber Optic Cable: De snelste route van Amsterdam naar Denemarken

Zoekt u een betrouwbare en snelle verbinding naar de Nordics? De zeekabel tussen Nederland en Denemarken, geëxploiteerd door Relined, maakt dat mogelijk. De COBRA Fiber Optic Cable ligt uniek ten opzichte van concurrerende verbindingen en biedt een directe verbinding tussen Nederland en Denemarken. Deze directe verbinding zorgt voor een minimale demping en de snelst mogelijke verbinding. Vanaf het vaste land brengen wij uw verbinding naar de gewenste eindlocatie.

COBRA Fiber optic Cable | Off-shore network | Dark Fiber

Waarom een internationaal Dark Fiber-netwerk van Relined?

Het Dark Fiber-netwerk van Relined kent een aantal grote voordelen:

 • Ons netwerk heeft een unieke ligging: centraal in Europa, aangesloten op het metronetwerk in Amsterdam en Frankfurt
 • Verbindingen over de grens heen, met volledige dekking in Nederland, Duitsland en Denemarken
 • Koppelingen naar diverse buurlanden zoals België, Oostenrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk

In gebieden waar ons eigen netwerk (nog) niet ligt, hebben we goede samenwerkingen met onze netwerkpartners. We helpen u altijd met het vinden van een passende oplossing voor uw netwerkprobleem.

Daarnaast wordt ons netwerk veelal gebruikt voor grotere internationale business cases waarin wij een deel van de het gewenste netwerk leveren aan grote internationale carriers en Over the Top Content providers (OTT). We bieden namelijk veel koppelingen aan landgrenzen met partijen in buurlanden. Ons netwerk heeft een unieke ligging en iedere carrier wordt gekoppeld aan een dedicated medewerker, die goed mee kan denken in de business case.

Datacenters en regeneratie

Relined beschikt over meer dan 130 aangesloten datacenters op het netwerk en datacenterconnectiviteit in Europa’s belangrijkste internetknooppunten Amsterdam en Frankfurt. Naast de colocatiemogelijkheden in datacenters biedt Relined diverse eigen regeneratielocaties op strategische punten langs de belangrijkste langeafstandroutes. Binnen deze locatie bieden wij ruimte voor uw apparatuur om het signaal op de verbinding te versterken. Voor meer informatie over de specificaties van deze locaties verwijzen wij u graag naar de factsheets ILA-sites.

Netwerkpartners

Geen netwerk in uw regio? Wellicht kunnen wij uw helpen in samenwerking met een van onze netwerkpartners. Uiteraard tegen dezelfde hoge netwerkeisen.

ILA sites

Regeneratie-apparatuur kunt u bij Relined op strategische punten in het land plaatsen. Vrijwel al onze locaties zijn optimaal beveiligd.

Datacenters lijst

Ons netwerk is altijd in beweging. Geregeld sluiten wij nieuwe, goed beveiligde datacenters (redundant) erop aan. Inmiddels zijn dit er ruim 120!

Redundante verbindingen

Met de toenemende digitalisering van onze maatschappij vertrouwen we meer en meer op ons netwerk. Deze moet niet alleen veilig en snel zijn, maar moet ook altijd beschikbaar zijn om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Redundantie is essentieel als u afhankelijk bent van uw netwerk.

Wat als uw bedrijf kritische processen stil komen te liggen? Applicaties, online systemen en data kunnen dan tijdelijk ontoegankelijk zijn en klanten of cliënten kunnen niet worden bereikt. Kortom: u kunt niet meer naar behoren uw werk uitvoeren. Redundante verbindingen zorgen voor continuïteit van uw bedrijf kritische processen.

Vrijheid voor inrichten netwerk

Bent u op zoek naar een verbinding die snel, betrouwbaar en schaalbaar is? Een die meegroeit met uw toekomstplannen? Dan biedt Dark Fiber van Relined u een goede oplossing.

Dark Fiber is meer dan een kabel in de grond: het is uw eigen netwerk dat u zelf inricht. U bepaalt zelf welke diensten u erover heen wilt versturen, hoeveel bandbreedte u toewijst aan iedere dienst en met welke leveranciers u wilt samenwerken. Op deze manier heeft u de volledige vrijheid om het netwerk in te richten naar uw wensen. Daarnaast blijft uw netwerk snel, betrouwbaar en schaalbaar. Groeit uw bedrijf of heeft een dienst tijdelijk meer bandbreedte nodig? U regelt het direct zelf. Kortom, met Dark Fiber bezit u schaalbaar en toekomstbestendig netwerk.

Waarom Relined?

Iedere samenwerking is anders, zo ook een samenwerking met Relined. We verdiepen ons in uw branche en kijken vanuit dit perspectief naar uw behoefte. Niet alleen voor nu, óók voor de toekomst. Welke voordelen die Relined biedt vindt u belangrijk?

Uniek netwerk

Onze verbindingen langs gaspijpen en spoorlijnen bieden veelal het kortst mogelijke tracé. Dit bespaart kosten en is veiliger.

Persoonlijk contact

Uw persoonlijke Account Manager is op de hoogte van uw wensen en behoeften en altijd beschikbaar voor u.

Flexibiliteit

Een eigen Dark Fiber-verbinding is maatwerk. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw netwerk.

Duurzaam

Relined maakt veelal gebruik van bestaande netwerken. We bezorgen uw koppeling hieraan, zodat er geen nieuw netwerk aangelegd hoeft te worden.