Dark Fiber Nederland

Relined biedt u connectiviteit op maat. Samen met onze preferred suppliers beschikken wij over een hoogwaardig Dark Fiber-netwerk van meer dan 51.000 kilometer in Nederland, Duitsland en Denemarken. Op dit netwerk kunnen wij u voorzien in de behoefte van nationale verbindingen in één van de drie landen.

Op zoek naar een snelle, betrouwbare en schaalbare verbinding? Is latency, kortst mogelijke route, hoge kwaliteitseisen en een partij die met u meedenkt belangrijk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Relined garandeert u hoogwaardige connectiviteit en veilig dataverkeer over haar unieke netwerk.

Uw eigen Dark Fiber-netwerk in Nederland

Relined levert netwerkcapaciteit door heel Nederland. Met ruim 13.500 km netwerk in Nederland bieden wij een hoge mate aan fijnmazigheid. Door de unieke ligging, nabij het spoor, biedt dit naast een unieke route veelal ook de kortst mogelijke tracé wat een gunstige uitwerking heeft op de latency.

Relined is zeer goed vertegenwoordigd in tien stadskernen in Nederland, waaronder

  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Eindhoven
  • Groningen
  • Amsterdam

In de regio Amsterdam, waar ook de plaatsen Hilversum, Hoofddorp, Aalsmeer onder vallen, bieden we een eigen metronetwerk, waarop bijna iedere (carrier-neutrale) datacenter, redundant, is aangesloten. Op dit netwerk bieden we scherpe vaste tarieven, korte afstanden en een levertijd van 1-3 weken.

Datacenter connectiviteit

De veiligheid van een eigen glasvezelnetwerk wordt nog eens versterkt als de aangesloten bedrijf kritische ICT-apparatuur wordt ondergebracht in goed beveiligde datacenters. Inmiddels heeft Relined ruim 110 carrier neutrale datacenters in Nederland (redundant) op het Dark Fiber-netwerk aangesloten.

Interconnectie mogelijkheden

Vanuit Nederland hebben wij op diverse strategische plekken interconnectiepunten met onze netwerken in de buurlanden, waaronder een offshore kabel, COBRA Fiber Optic Cable, richting Denemarken, diverse punten richting Duitsland en bieden wij ook mogelijkheden richting het Verenigd Koninkrijk en België. Over de grens kunnen wij u verbinding middels ons eigen netwerk verder oppakken of koppelen aan een van onze netwerkpartners.

Netwerkpartners

Geen netwerk in uw regio? Wellicht kunnen wij uw helpen in samenwerking met een van onze netwerkpartners. Uiteraard tegen dezelfde hoge netwerkeisen.

ILA sites

Regeneratie-apparatuur kunt u bij Relined op strategische punten in het land plaatsen. Vrijwel al onze locaties zijn optimaal beveiligd.

Datacenters lijst

Ons netwerk is altijd in beweging. Geregeld sluiten wij nieuwe, goed beveiligde datacenters (redundant) erop aan. Inmiddels zijn dit er ruim 120!

Goede connectiviteit

Uw data zo veilig mogelijk? Het begint met aandacht voor de gehele IT-infrastructuur. Hoogwaardige en stabiele verbindingen zijn namelijk net zo belangrijk als een beveiligde dataopslag. Helemaal omdat data en applicaties steeds vaker buiten de eigen kantooromgeving staan en datatransport dus steeds vaker plaatsvindt. Een goede connectiviteit is bovendien nodig om bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Maar hoe creëert u zo’n veilige omgeving?

Met Dark Fiber: onbelicht glasvezel waarbij de gebruiker zelf moet zorgen voor apparatuur en diensten. Het betreft een verbinding die niet wordt gedeeld met anderen en die volledig in eigen beheer is. U heeft zelf volledige controle over de connectiviteit en de diensten die daarover lopen. Daarnaast kunt u eenvoudig de Dark Fiber beveiligen middels encryptie, waardoor uw data veilig via een versleutelde lijn kan worden verzonden. Dit maakt Dark Fiber een stuk veiliger dan verbindingen die worden gedeeld en waarbij u afhankelijk bent van een serviceprovider.

Bovendien kunt u opschalen op basis van uw eigen connectiviteitsbehoefte en heeft u beschikking over onbeperkte bandbreedte, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn voor uw verbinding. Een toekomstgericht netwerk dus! Meer informatie over wat Dark Fiber precies inhoudt en wat voor mogelijkheden en voordelen het uw organisatie biedt vindt u op onze dienstenpagina.

Ons netwerk

Op onze interactieve netwerkkaart vindt u onze bestaande netwerken.

Disclaimer: Het netwerk van Relined Fiber Network is voortdurend in ontwikkeling. Hierdoor zijn recente opgeleverde verbindingen niet zichtbaar op de netwerkkaart.