Dark Fiber-netwerk in Amsterdam

Connecting the datacenters

Hoe afhankelijk is uw organisatie van IT-infrastructuur? Steeds meer bedrijven zijn dagelijks afhankelijk van de mogelijkheden en betrouwbaarheid van hun IT-infrastructuur. Er is geen bedrijfsproces dat niet van de netwerktoepassingen gebruik maakt.

Al deze data moet via stabiele en veilige verbindingen geleid en opgeslagen worden. Relined helpt hierbij.

Datacenter in Amsterdam

Amsterdam is, naast Frankfurt, één van de belangrijkste internetknooppunten in Europa, voor zowel nationale als internationale bedrijven.

Het aantal bedrijven dat hun IT/hosting/cloud platform onderbrengt in Amsterdamse datacenters neemt gestaag toe. De verbindingen die hiervoor nodig zijn, moeten betrouwbaar én optimaal schaalbaar zijn. De oplossing: Dark Fiber.

Door gebruik van een Dark Fiber-netwerk wordt de continuïteit van de dienstverlening aan eindgebruikers gewaarborgd. Zo kunnen organisaties altijd rekenen op een veilige, snelle, stabiele, betrouwbare én schaalbare verbinding.

Een eigen Dark Fiber-netwerk

Wij beschikken over een uitgebreid Dark Fiber-netwerk in Amsterdam. Op deze glasvezelinfrastructuur in het metronetwerk van Amsterdam zijn meer dan 30 carrier neutrale datacenters (redundant) aangesloten.

Dit Dark Fiber netwerk in Amsterdam is volop in ontwikkeling. Niet alleen omdat we nauwe samenwerkingen aangaan met nieuwe datacenters, ook omdat we blijven innoveren en investeren om zo kort mogelijke routes aan te bieden tussen de verschillende datacenters. Korte routes betekenen lage demping en snelle datatransport.

Wat betekent een eigen Dark Fiber-netwerk voor u en uw organisatie?

  • Veilige verbindingen
  • Betrouwbaarheid en continuïteit van het netwerk
  • Snelheid
  • Schaalbaarheid

Betrouwbare datacenterverbindingen in Amsterdam

Uw datacenterverbinding aansluiten op een metronetwerk van Relined biedt verschillende voordelen. Naast dat we graag met u meedenken over oplossingen voor uw netwerkproblemen, bieden we ook het volgende:

  • Zo kort mogelijke route en zo min mogelijke demping
  • Redundante verbinding
  • Gescheiden gebouwingangen

Tenslotte werken wij onze kabel af in de Meet Me Room (MMR) van het datacenter: de plek waar alle connectiviteit samenkomt. Vanaf hier kunt u, via het datacenter, een intern patch afnemen naar uw eigen apparatuur en de vezels in gebruik nemen.

Uw datacenterverbinding in Amsterdam leveren wij voor een scherp vast metrotarief. U weet dus altijd waar u aan toe bent en welke kosten u maakt. Daarnaast leveren wij in de meeste gevallen uw datacenterverbinding binnen 1 tot 3 weken.

Metronetwerk Amsterdam | Dark Fiber

Amsterdams regionetwerk voor datacenterverbindingen

Naast ons metronetwerk in Amsterdam, waaronder ook Oude Meer, Schiphol, Hoofddorp en Haarlem vallen, hanteren wij nu ook een Amsterdams regionetwerk. Ook hier hebben wij voor u de kortste routes geselecteerd en kunnen wij uw dataverbinding tegen scherpe tarieven en binnen 1 tot 3 weken opleveren.

Op dit moment vallen ook de het Cellnex Telecom datacenter in Hilversum en het NorthC Data center in Almere onder de regio Amsterdam. Wij hanteren voor verbindingen naar deze datacenters géén aansluitkosten.

Geen bestaande netwerkverbinding aanwezig?

Wenst u een netwerkverbinding op een locatie waar nog geen bestaande verbinding is? Geen probleem! We kijken samen met u hoe we uw connectiviteitswens tot stand kunnen brengen, waarbij we de afstand van de verbinding en de kosten in ogenschouw houden. U wordt dus altijd goed geholpen en doen we door middel van een intensieve samenwerking.

Neem contact op met één van onze Accountmanagers voor meer informatie.

Metro netwerk Amsterdam

Inzicht in ons Amsterdamse datacenternetwerk

Disclaimer: Het netwerk van Relined Fiber Network is voortdurend in ontwikkeling. Hierdoor zijn recente opgeleverde verbindingen niet zichtbaar op de netwerkkaart.

Netwerkpartners

Geen netwerk in uw regio? Wellicht kunnen wij uw helpen in samenwerking met een van onze netwerkpartners. Uiteraard tegen dezelfde hoge netwerkeisen.

ILA sites

Regeneratie-apparatuur kunt u bij Relined op strategische punten in het land plaatsen. Vrijwel al onze locaties zijn optimaal beveiligd.

Datacenters lijst

Ons netwerk is altijd in beweging. Geregeld sluiten wij nieuwe, goed beveiligde datacenters (redundant) erop aan. Inmiddels zijn dit er ruim 120!