Dankzij de Dark Fiber verbinding van Relined wordt Cyso ‘eigen internetprovider’ voor op kantoor

Cyso, de oudste onafhankelijke managed hosting provider van Nederland, levert betrouwbare en veilige netwerkoplossingen voor hosting en het beheer ervan. Door websites, bedrijfskritische platformen en applicaties 24/7 online te houden, worden organisaties geholpen bij het behalen van hun successen. En mét succes, wat dit doen zij nu ruim 23 jaar! De organisatie groeide in rap tempo en de overstap naar een nieuw – veel groter pand – werd onvermijdelijk.  Dit pand diende echter wel nog aangesloten te worden op het bestaande netwerk van Cyso, dat over meerdere datacenters in Amsterdam is verdeeld.

En dit is waar Relined om de hoek kwam kijken. Op de locatie was reeds een Dark Fiber van Relined aanwezig en deze is, via datacenter Global Switch te Amsterdam, verbonden met het bestaande Amsterdamse netwerk van Cyso. Dankzij deze Dark Fiber van Relined werd 1:1 integratie met het netwerk in Amsterdam mogelijk en kan Cyso eenvoudig klanten servicen en grotere projecten voorbereiden vanuit het kantoor in Alkmaar. De verbinding is bovendien supersnel en optimaal schaalbaar.

Cyso

Over Cyso (Group)

Cyso werd in 1997 opgericht door Tjebbe de Winter, Manager Director, en zijn compagnons Sven Visser en Paul Bankert. Nu, 23 jaar later, zijn zij uitgegroeid tot Cyso Group, dé organisatie uit Alkmaar op het gebied van hosting en de paraplu waaronder Cyso, SQR.NL en Fuga.cloud vallen. Doordat deze merken alle een andere focus hebben, kunnen praktisch alle klanten op het gebied van hosting worden bediend. Met een persoonlijke & cloud-neutrale aanpak zorgt Cyso Group voor passende hosting-oplossingen voor elke business case.

Cyso bestaat uit verschillende scrumteams van operations, developers, sales en marketeers. Er wordt gewerkt op één fysieke afdeling. Als CTO van Cyso Group is Tjebbe eindverantwoordelijke voor de onderliggende infrastructuur, daarnaast is Tjebbe het dagelijks aanspreekpunt als managing director van Cyso.

De behoefte van Cyso en het antwoord van Relined Fiber Network

Met bijna 60 man in dienst werd het oude pand te klein. Omdat de roots in Alkmaar liggen en omdat ze daar graag gevestigd wilden blijven, startte de zoektocht naar een nieuw pand. Dit pand werd gevonden in ‘De Roeter’, een kantorencomplex met een centrale ligging naast het station en een vloeroppervlak van 2.195 m². Groot genoeg om de huidige groei in volle vaart door te kunnen zetten. Het nieuwe pand diende echter nog wel aangesloten te worden op het netwerk van Cyso, dat verdeeld is over verschillende datacenters in Amsterdam. Hierbij was een dedicated fiber (oftewel: een fiber die niet gedeeld wordt met anderen) noodzakelijk voor 1:1 integratie met het bestaande netwerk, waardoor zij eenvoudig klanten kunnen servicen en grotere projecten kunnen voorbereiden vanuit Alkmaar. En aan deze vraag kon Relined voldoen! In het pand was al een Dark Fiber aanwezig van Relined, welke eenvoudig gekoppeld kon worden op het netwerk. De koppeling is gerealiseerd binnen de datacenter locatie van Global Switch.

De keuze voor Relined was volgens Tjebbe de Winter snel gemaakt:

“Relined heeft een omvangrijk fibernetwerk. De lijnen die langs de spoorwegen lopen in combinatie met o.a. de fiber infrastructuur van BT maakt Relined voor veel trajecten een geschikte en kosten effectieve partner. Voor onze locatie in Alkmaar was de keuze dus snel gemaakt”.

Voor Cyso was Dark Fiber de beste oplossing. Dit omdat op deze manier een veilige koppeling gerealiseerd kon worden met het netwerk en drie datacenters in Amsterdam. Daarnaast is de capaciteit van de verbinding oneindig – en dat is geen overbodige luxe voor een nog steeds snel groeiende organisatie – en de latency ultralaag. Hierdoor kan vanuit Alkmaar op veilige én snelle wijze gewerkt en, indien nodig, snel opgeschaald worden. Omdat de Dark Fiber reeds aanwezig was op locatie, kon bovendien een grote investering voorkomen worden.

 “Nu de Dark Fiber verbonden is met ons datacenter-netwerk, zijn we onze eigen internetprovider voor het kantoor. Dit zorgt voor een zeer flexibele oplossing met een snelheid en latency die normaliter door een zakelijke provider niet geleverd kan worden”: Tjebbe de Winter.

Cyso

Relined Fiber Network

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in Noordwest-Europa. Relined levert uw glasvezelverbinding van A naar B, bestaande uit de stabiele en betrouwbare Dark Fibers van publieke en/of private netwerken. Samen met preferred suppliers, waaronder ProRail en BT, beschikt Relined in Nederland en Duitsland over een landelijk dekkend en fijnmazig Dark Fiber netwerk van ongeveer 30.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur. Met dit netwerk is praktisch iedere locatie bereikbaar.

Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in diverse stadskernen, exploiteert Relined een zeekabel tussen Nederland en Denemarken. Via deze zeekabel heeft u de beschikking over een betrouwbare en supersnelle verbinding tussen de twee landen en koppelt u eenvoudig vanaf Esbjerg met netwerken op het land of de zeekabel richting de UK.

Relined denkt graag met opdrachtgevers mee over het opzetten van een schaalbare, betrouwbare en toekomstgerichte netwerkinfrastructuur voor hun organisatie. Relined biedt betrouwbaarheid, flexibiliteit, ‘afspraak is afspraak’ en kwaliteit.

Samenwerking

Medewerkers van Cyso en Relined kwamen elkaar voor het eerst tegen op een netwerk event georganiseerd door de DHPA – de Dutch Hosting Provider Association –  waar Cyso mede oprichter van is, rond 2012. En sinds november 2018 wordt ook daadwerkelijk samengewerkt. Deze samenwerking verloopt, o.a. dankzij een goede communicatie en vaste contactpersonen, soepel:

“De samenwerking met de afdeling Project Support is goed bevallen. Relined zorgt voor een vaste contactpersoon voor het traject, die direct alle vragen kan beantwoorden. Omdat in een dergelijk traject samengewerkt moet worden met verschillende soorten dienstverleners en belanghebbenden is het onmisbaar om een partner te hebben”, aldus Tjebbe de Winter.

Zowel Relined als Cyso hoopt in de toekomst nog meer klanten te kunnen bedienen door met andere netwerken klanten te koppelen aan dat van Cyso.