Maximale betrouwbaarheid én flexibiliteit voor Aventus

Een betrouwbaar en toekomstbestendig, redundant uitgevoerde Dark Fiber ring tegen marktconforme prijzen. Deze wens legde Aventus in 2015 neer bij diverse partijen in de markt. Voor Relined Fiber Network een veel voorkomende vraag, waarover graag met de klant wordt meegedacht. Op basis van de specifieke eisen en wensen werd voor Aventus een passende oplossing bedacht, die resulteerde in een betrouwbaar netwerk en alle flexibiliteit om verbindingen te migreren.

Aventus

Regionaal opleidingscentrum

Aventus is het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen en biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen. Met tweehonderd opleidingen en 1.000 medewerkers is Aventus de grootste onderwijsaanbieder in de Stedendriehoek. Tussen de hoofdlocaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen is door Relined een volledig gescheiden glasvezelring gebouwd, waarop de overige locaties achter de hoofdlocatie zijn verbonden.

Aventus zocht een partij die naast betrouwbaarheid ook flexibiliteit kon bieden, zowel tijdens de contractperiode als voor het verhuizen van verbindingen. Een mogelijkheid die Relined graag aan haar klanten biedt, om zo ook de keuze voor een langdurig contract eenvoudiger te maken.

“De prijs/kwaliteitverhouding van het voorstel van Relined was goed. Relined heeft vooraf een helder implementatieplan aan ons voorgelegd, waarbij aan alle scenario’s is gedacht. Dat gaf veel vertrouwen. Niet voor niets is de aanbesteding aan Relined gegund.” – Roy Dusink, Hoofd Automatisering, Aventus

Landelijke dekking, fijnmazig netwerk

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in noordwest Europa. Samen met preferred suppliers BT, ProRail, NGN en TenneT beschikt Relined over een landelijk dekkende Dark Fiber netwerk van ruim 14.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur in Nederland. Complementair is het fijnmazige netwerk door het hele land van preferred suppliers. Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in stadskernen, levert Relined internationale verbindingen naar België, Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.

Langdurige relaties

“Voor Relined is het belangrijk om langdurige relaties op te bouwen met klanten. Dit bereiken we alleen door echt mee te denken over de uitdagingen en wensen van de klant en hier zo goed mogelijk op in te spelen”, zegt Guido Sip, Manager Sales & Marketing bij Relined. Na de gunning van het project werd ook duidelijk dat Aventus gebruik wilde gaan maken van de Surfnet PoP binnen Saxion Hogeschool in Deventer als uitwijklocatie voor een redundant SURFnet-aansluiting. Deze locatie was voor Aventus nog niet on-net, maar ook niet meegenomen in de uitvraag van de verbindingen. Omdat Relined vele verbindingen voor Surfnet levert, ook binnen Saxion Hogeschool, kon er gelukkig direct op dit verzoek worden ingespeeld. Dit bleek een belangrijke meerwaarde in de aangeboden oplossing!

“Het netwerk van Aventus hebben we voor een langere periode ingericht. Echter kun je niet helemaal in de toekomst kijken, waardoor flexibiliteit in het netwerk belangrijk blijft. Die biedt Relined door voor iedere mogelijke situatie een oplossing te bieden, waarbij het contract gecontinueerd blijft.” – Roy Dusink

Aventus

Ambitieuze levertijd

De door Aventus gewenste levertijd van de verbindingen leek aanvankelijk zeer ambitieus. Niet onmogelijk, maar om de deadline te kunnen halen, was er voor de implementatie een zeer strakke planning nodig met weinig ruimte voor tegenslagen. Dankzij het landelijk dekkende Dark Fiber netwerk van ruim 14.000 kilometer én het fijnmazige netwerk door het hele land van preferred suppliers kon Relined, ondanks de uitdagende deadline, volledig aan de verwachtingen voldoen.

Hechte samenwerking

Tijdens de uitvoering van het project is er hecht samengewerkt tussen de medewerkers van Relined en Aventus. Regelmatig overleg en de nodige extra contactmomenten, waarin heel goed met elkaar werd meegedacht, maakten dat de werkzaamheden soepel konden verlopen. Met de definitieve oplevering van alle verbindingen is er uiteindelijk een goede basis gelegd voor een langdurige samenwerking tussen Aventus en Relined. Een samenwerking die wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid én flexibiliteit.

“We zijn zeer tevreden over onze keuze voor Relined voor onze Dark Fiber verbindingen. Door de korte communicatielijnen kunnen we altijd snel schakelen en overleggen als het nodig is. Relined is dan ook een zeer betrouwbare partner, die goed met ons meedenkt én volop flexibiliteit biedt.” – Roy Dusink