Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis

Specialisten, huisartsen en andere medische professionals moeten op efficiënte en veilige wijze 24/7 over de juiste patiëntinformatie kunnen beschikken om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden. Het Deventer Ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. hebben hiervoor samen met Relined Fiber Network en Fujitsu het SallandNet Breedband gerealiseerd; een dedicated netwerk, inclusief onderliggende ICT-infrastructuur en werkplekken voor alle aangesloten huisartsen en doktersassistentes. Hiervoor worden de betrouwbare Dark Fiber verbindingen van Relined gebruikt.

Fujitsu

Veilige en efficiënte zorg

Het Deventer Ziekenhuis is met ruim 300 bedden een algemeen regionaal ziekenhuis met alle basisspecialismen in huis, waar veiligheid, snelle toegang en persoonlijke aandacht centraal staan. De patiënt is er in alle opzichten in vertrouwde handen. Dat is dan ook het motto van het ziekenhuis.

Jaarlijks bezoeken bijna 300.000 patiënten de poliklinieken en worden ruim 20.000 mensen voor korte of langere tijd opgenomen. Patiënten kunnen in Deventer terecht voor een breed aanbod van medisch-specialistische zorg en kwalitatief uitstekende diagnostiek en behandeling. De gedreven professionals voelen zich betrokken bij de patiënten en vaak werken ze samen in multidisciplinaire teams om de juiste zorg te bieden. Dat gebeurt met een scherpe focus op nieuwe medische ontwikkelingen. Zo draait de zorg in Deventer inmiddels volledig op digitale dossiers. Dat moet fouten voorkomen én de zorg veiliger en efficiënter maken.

“Maandelijks worden o.a. meer dan 11.000 lab-aanvragen volledig geautomatiseerd aangeleverd; foutloos en supersnel. Ook ECG’s en zware grafische bestanden als röntgenfoto’s kunnen snel en probleemloos worden gedeeld. Samen met Relined maken we hier de zorg efficiënter.” – Ron Klaas, Teamleider healthcare, Fujitsu

Landelijke dekking, fijnmazig netwerk

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in Nederland. Samen met preferred suppliers beschikt Relined in Nederland over een landelijk dekkend en fijnmazig Dark Fiber netwerk van ruim 14.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur. Met dit netwerk is praktisch iedere locatie bereikbaar. Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in diverse stadskernen, exploiteert Relined een zeekabel tussen Nederland en Denemarken.

Relined denkt graag met opdrachtgevers mee over het opzetten van een schaalbare, betrouwbare en toekomstgerichte netwerkinfrastructuur voor hun organisatie. Relined biedt betrouwbaarheid, flexibiliteit, ‘afspraak is afspraak’ en kwaliteit.

Interessantere businesscase

Fujitsu, onder aanvoering van teamleider Healthcare Ron Klaas, speelde een belangrijke rol in de aanleg van het SallandNet Breedband netwerk. Ron: “Destijds werd ons gevraagd een offerte naast die van KPN te leggen. Samen met Relined kwamen wij uit op een veel interessantere businesscase, met aanzienlijk meer capaciteit bovendien. De keuze was dan ook snel door het Deventer Ziekenhuis gemaakt. De aanleg van het netwerk naar de diverse zorglocaties, de aansluiting op het Relined-netwerk en de actieve apparatuur is door ons geregeld. Als eigenaar van het netwerk levert Relined de verbindingen en is het verantwoordelijk voor het fysieke onderhoud van het glas. Wij doen de dagelijkse onderhoud en beheer werkzaamheden.”

“Samen met Relined kon Fujitsu een veel interessantere businesscase neerleggen, met aanzienlijk meer capaciteit bovendien.” – Ron Klaas

Smart sensortechnologie

Ron: “Fujitsu is heel actief in het zorgdomein, o.a. met het aanbieden van digitale werkplekken, datacenteroplossingen, netwerkvoorzieningen, technisch applicatiebeheer, hosting en gebruikersondersteuning. Daarnaast zijn we actief met de ontwikkeling van verschillende IoT en Smart Sensing oplossingen. Recent hebben we onze Healthware Smart Sensing oplossing voor de Zorg opgeleverd. Met slimme pleisters, sensoren onder het matras en draadloze bloeddruk- en saturatiemeters kunnen we patiënten 7×24 monitoren. Zorgverleners kunnen hierdoor sneller en adequater inspelen op de veranderende gezondheidstoestand van de patiënten. Als innovator werken wij graag samen met Relined, al vanaf het ontstaan van de onderneming in 2003. We hebben samen meerdere zorgprojecten gedaan en door ons gezamenlijke ondernemerschap bieden we het Deventer Ziekenhuis en diverse andere zorgrelaties uitstekende condities en een betrouwbaar netwerk.”

Fujitsu

System integrator

“Als onze system integrator heeft Fujitsu veel toegevoegde waarde geleverd”, vertelt Jacques. “Fujitsu staat aan de basis van het SallandNet Breedband door destijds het initiatief te nemen om de graafwerkzaamheden in eigen beheer uit te laten voeren en samen met Relined de verbindingen te verzorgen. Ook heeft Ron alle huisartsen in de regio bezocht en zich sterk gemaakt om het aantal informatiesystemen terug te brengen van zeven naar twee. Daarmee heeft hij een belangrijke rol gehad in de nieuwe, eenduidige manier van samenwerken. Zeker 90% van de huisartsen in de regio gebruikt het systeem. Voor de uitvoering van projecten werken we altijd samen met Projectmanager Hans Meulman van Fujitsu. Ook die samenwerking verloopt naar volle tevredenheid.”

“We zijn destijds begonnen met zo’n 70 aansluitingen, maar door allerlei ontwikkelingen en samenwerkingen zijn er daar nu nog 32 van over. Van ons netwerk maken 80 huisartsen en 500 medewerkers gebruik. Het uitgangspunt was en is nog altijd ‘functioneel verbinden, veilig en efficiënt informatie uitwisselen en een eenduidige manier van werken’. Dat is gelukt: op alle locaties staat dezelfde, door Fujitsu geleverde hardware en kunnen medewerkers 24/7 inloggen op hun eigen omgeving via het zorgportaal.”

Solidariteitsprincipe

Ron: “Bij de exploitatie van het SallandNet Breedband wordt het solidariteitsprincipe gehanteerd. Dat houdt in dat ook huisartsenpraktijken die op relatief kostbare (afgelegen) locaties liggen zijn aangesloten. Zo kunnen alle regionale zorgpartners op een uniforme wijze informatie met elkaar uitwisselen. Via het netwerk wordt ook VoIP als dienst aangeboden en remote support geleverd. Data en applicaties worden waar wenselijk centraal opgeslagen en gehost of als dienst vanuit centrale datacenters aangeboden. Het netwerk is zeer stabiel en biedt alle capaciteit hiervoor. Er is amper sprake van storingen.”

“De samenwerking tussen het Deventer Ziekenhuis, Fujitsu en Relined is proactief en verloopt soepel. De SLA met Fujitsu voldoet in alle opzichten en we informeren elkaar zo vroeg mogelijk. Zo kunnen werkzaamheden altijd adequaat worden uitgevoerd.” – Jacques Vliegen, Relatiebeheerder ICT externe klanten, Deventer Ziekenhuis

RelinedChantal (2)

Wilt u meer weten over onze diensten?

Neem contact met ons op!

T: +31 (0)347 358 010
  • Hidden
  • View our privacy statement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.