Unieke ligging zorgt voor efficiënte backbone-verbindingen

Naast verbindingen met een hoge mate van betrouwbaarheid en schaalbaarheid, was i3D.net op zoek naar een partij die deze ook op efficiënte wijze tot stand kon brengen. Als snel bleek dat Relined hiervoor kon zorgen, dankzij de ligging van de datacenters van i3D.net aan het spoor in Heerlen en Rotterdam. Het netwerk van Relined heeft immers een unieke ligging langs de spoordijken van ProRail en in de hoogspanningsmasten van TenneT. Hiermee kunnen lange afstanden overbrugd worden tegen een lage demping.

i3D.net

Direct aan het spoor

i3D.net is een managed hosting-provider gevestigd in Rotterdam en beheert een 793 Gigabit trans-Atlantisch netwerk, dat meer dan 8.250 fysieke servers in 16 datacenters wereldwijd verbindt. De diensten worden aangeboden vanuit twee eigen datacenters met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter in Rotterdam en 1.000 vierkante meter in Heerlen. De locaties van i3D.net in Rotterdam en Heerlen bevinden zich direct naast het spoor. Hierdoor konden ze op een relatief eenvoudige manier worden aangesloten op het landelijke netwerk van Relined. Middels het geografisch gescheiden netwerk zijn de datacenters redundant verbonden met de internet exchanges in Amsterdam en hiermee voorbereid op de toekomstige capaciteitsvraag.

“Het feit dat uitsluitend gecertificeerde aannemers in de buurt van de glasvezels mogen werken, zorgt voor een uitzonderlijke stabiliteit en veiligheid van het netwerk.” – Stefan Ideler, CTO, i3D.net

Landelijke dekking, fijnmazig netwerk

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in noordwest Europa. Samen met preferred suppliers BT, ProRail, NGN en TenneT beschikt Relined over een landelijk dekkende Dark Fiber netwerk van ruim 14.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur in Nederland. Complementair is het fijnmazige netwerk door het hele land van preferred suppliers. Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in stadskernen, levert Relined internationale verbindingen naar België, Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.

Always up, Never Down

De dienstverlening van i3D.net biedt een wereldwijd schaalbaar platform voor colocatie racks, dedicated servers, cloud instances, webhostingdiensten en online backup. Daarnaast heeft i3D.net een sterke marktpositie in game hosting, waarbij de grootste game publishers ter wereld gebruikmaken van de i3D.net-dienstverlening. i3D.net bedient indirect dan ook miljoenen klanten tegelijkertijd en blijft het streven naar het stabielste en snelste netwerk altijd actueel. Zo actueel zelfs, dat het verweven is in de visie van het bedrijf: ‘Always up, Never Down.’

Met haar ijzersterke netwerk levert i3D.net verschillende netwerkdiensten, zoals Wavelengths, MPLS-transport, Transit en dedicated connectiviteit met de grootste internet exchanges ter wereld. De dienstverlening wordt ondersteund door een 24/7 helpdesk en in-house geschreven software om de infrastructuur te beheren en monitoren. Hierbij kunnen zeer strenge SLA’s worden nagekomen.

“Met Dark Fiber als basis is de capaciteit van ons netwerk schaalbaar en onbeperkt. Zo zijn we tot een oplossing gekomen om te kunnen voorzien in de toekomstige groei van i3D.net.” – Talat Sahin, Manager Sales, Relined Fiber Network

Doorlopend groeiende onderneming

i3D.net is een doorlopend groeiende onderneming. Om aan de immer toenemende vraag te kunnen voldoen, is het netwerk zo ingericht dat de capaciteit op basis van de vraag kan worden opgeschaald. “Met Dark Fiber als basis is de capaciteit van ons netwerk schaalbaar en onbeperkt. Zo zijn we tot een oplossing gekomen om te kunnen voorzien in de toekomstige groei van i3D.net”, zegt Talat Sahiin, Manager Sales bij Relined.

Marktconforme prijs

De samenwerking tussen i3D.net en Relined ging in 2014 van start. De eerste vraag vanuit i3D.net ontstond vanuit een Dark Fiber oplossing tussen het datacenter in Rotterdam en een van de on-net backbone locaties van i3D.net in Amsterdam. “De samenwerking met Relined verliep direct zeer voorspoedig. De communicatielijnen zijn kort en er wordt altijd creatief meegedacht. Daarnaast kon Relined een oplossing bieden op dit traject tegen een marktconforme prijs”, zegt Stefan Ideler, CTO bij I3D.net. Daarmee was de samenwerking tussen beide organisaties een feit. Inmiddels heeft i3D.net het merendeel van haar backbone-transportlijnen binnen Nederland bij Relined Fiber Network ondergebracht.

“De denkwijze van Relined sluit goed aan bij onze strategie. De prettige samenwerking is daar een logisch gevolg van.” – Stefan Ideler.