De toepassingen van glasvezel op de trends van vandaag

Glasvezel is de absolute toekomst voor cloud providers en internet service providers (ISP’s). Als leverancier van dark fiber vinden we het hoog tijd om daar de schijnwerper op te zetten. Waarvoor is glasvezel onmisbaar geworden en hoe past u het toe?

Allereerst biedt glasvezel veel hogere snelheden en de glasvezeltechnologie zit nog lang niet aan haar limiet. Naast meer snelheid, levert glasvezel ook meer bandbreedte dan kabel. Hiermee kunt u goed inspelen op de wisselende behoeftes van uw eindklant. Maar het gaat niet alleen om snelheid. Glasvezel is bestand tegen weersinvloeden en daardoor minder storingsgevoelig.

 

5 trends waar je met glasvezel op kan inspelen

Het meest aantrekkelijke aan glasvezel is de capaciteit om enorme hoeveelheden gegevens over te brengen. Glasvezel biedt de mogelijkheid om nieuwe diensten en toepassingen te integreren zoals 5G, Edge computing, IoT, Cloud Computing en AI, waardoor u uw klanten toekomstbestendig kunt bedienen.

5G: gebruik dark fiber om de backhaul-verbindingen te leveren die nodig zijn voor 5G-netwerken. Dit kan helpen bij het bieden van snellere en betrouwbaardere verbindingen voor 5G-toepassingen.

Edge computing: door het gebruik van dark fiber-verbindingen tussen datacenters en edge-locaties, kunt u de latency verminderen, de gegevensverwerking versnellen en de efficiency verhogen.

Internet of Things: dark fiber kan voorzien in connectiviteit tussen centrale- en IoT-platformen, waarop vele IoT-apparaten, sensoren en andere netwerkcomponenten zijn aangesloten. Dit kan helpen bij het verzamelen van gegevens en het ondersteunen van toepassingen die afhankelijk zijn van een snel datatransport voor realtime informatie.

Cloud computing: maak via dark fiber verbinding met cloudproviders, waardoor bedrijven toegang hebben tot snelle en betrouwbare connectiviteit voor hun cloud-toepassingen en -diensten.

Cybersecurity: dark fiber verbindingen helpen bij het beschermen van gegevens en systemen tegen cyberaanvallen door een veilige en afgeschermde connectiviteit tussen verschillende locaties en datacenters.

Kunstmatige intelligentie en machine learning (AI): door snelle en betrouwbare verbindingen te bieden tussen datacenters en edge locaties, kunnen bedrijven sneller gegevens analyseren en inzichten verkrijgen met behulp van machine learning- en AI-technologieën.

Met dark fiber verbindingen speelt u direct in op verschillende trends en ontwikkelingen. Meer weten over het inrichten van uw eigen glasvezelnetwerk met dark fiber? Bel +31 (0)347 358 010 of mail naar sales@relined.eu en samen vervullen wij uw connectiviteitsbehoeften. Betrokken, veilig en betrouwbaar.

Meer weten?

 

Duik in onze 5 tips en profiteer in ons jubileumjaar van speciale acties! Relined Fiber Network viert 20-jarig bestaan.