De beste oplossing voor uw groeiende connectiviteitsbehoefte?

Dark fiber in 5 tips belicht

Het dataverbruik neemt al jaren explosief toe. Naast de stijging in mobiel datagebruik nemen ook de Machine to Machine (M2M) toepassingen toe. Met de groei van de digitalisering en het gebruik van data-intensieve toepassingen neemt ook de connectiviteitsbehoefte toe. Zoekt u naar betrouwbare en schaalbare oplossingen om aan deze behoefte te voldoen? 5 redenen waarom dark fiber interessant is voor de toenemende connectiviteitsbehoefte van uw organisatie.

Schaalbaar: speel eenvoudig op een veranderende behoefte in

Met dark fiber bent u zelf in controle over de bandbreedte die uw organisatie nodig heeft. Ideaal voor organisaties die opereren in een dynamische omgeving, waarin snelheid van handelen essentieel is. U bent onafhankelijk van de beperkingen van een dienstverlener en heeft de controle over de snelheid en capaciteit van uw netwerk, waardoor u kunt inspelen op veranderende behoeften en eisen aan uw dataverkeer.

Betrouwbaar: netwerk volledig in eigen hand

Dark fiber biedt een hoge mate van betrouwbaarheid. U heeft volledige controle over de belichting van uw netwerk en daarmee hoe en welke data u wilt transporteren van A naar B. Hiermee bent u niet afhankelijk van prestaties van derden. Strategische keuzes rondom het inrichten, beheren en beveiligen van het netwerk maakt u zelf. Niet alleen houdt u de volledige controle over het beheer en onderhoud van het netwerk, maar ook over de projectkosten.

Kostenbesparing: vaste prijs per maand ongeacht hoeveelheid data

De bandbreedte van dark fiber is feitelijk onbeperkt. U bepaalt zelf hoeveel bandbreedte u nodig heeft en richt hiermee uw verbinding in. De prijs van dark fiber verandert hier niet in. Op langere termijn is dark fiber kostenbesparend voor uw organisatie. Het bezit van uw eigen netwerk betekent dat u niet meer betaalt voor het verhogen van uw bandbreedte en daarmee uw netwerkcapaciteit.

Veilig: verminder risico op hacking

Uw eigen dark fiber netwerk biedt u volledige controle over de beveiliging van uw netwerk. Voer zelf uw eigen beveiligingsprotocollen en -maatregelen in en verbeter daarmee de beveiliging van uw organisatie. Dark fiber biedt u de mogelijkheid om zelf uw netwerk af te schermen van de buitenwereld. Dit kan van grote waarde zijn als u werkt met gevoelige informatie of als u te maken heeft met strenge privacywetgeving.

Toekomstbestendig: optimaal voorbereid op toekomstige groei connectiviteit

Dark fiber is een toekomstbestendige oplossing die u gemakkelijk aanpast aan de groeiende connectiviteitsbehoefte van uw organisatie. Het biedt de gewenste schaalbaarheid die nodig is om uw netwerk te laten groeien en ontwikkelen. Hierdoor bent u optimaal voorbereid op de toekomstige behoeften en uitdagingen van uw organisatie op het gebied van connectiviteit.

Kortom, dark fiber is de perfecte keuze om tegemoet te komen aan de groeiende connectiviteitsbehoefte van uw organisatie. Een uitstekende oplossing voor grotere bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan stabiele, betrouwbare en veilige verbindingen. Verbindingen die bovendien eenvoudig schaalbaar zijn.

Ontdek wat dark fiber voor uw organisatie kan betekenen. Bel +31 (0)347 358 010 of mail naar sales@relined.eu. We bespreken graag hoe we u kunnen helpen bij het inrichten van uw eigen dark fiber netwerk.