Hoe wist Relined Fiber Network in 20 jaar te ‘ontsporen’?

In Nederland ligt 250.000 kilometer glasvezel in de grond. Daarmee kun je zes keer de aarde rond. Niet al die kilometers glasvezelkabel zijn in gebruik. Er liggen veel onbenutte kabels aan capaciteit. Wat voor Relined Fiber Network in 2003 begon als een specifieke missie om onbenutte glasvezelcapaciteit langs het spoor te ontsluiten, is in 20 jaar volledig ‘ontspoord’. Onze missie is veel breder dan ooit.

Vooruitziende blik

De aanleg van de eerste glasvezelnetwerken dateert uit de jaren negentig. Ze werden er door publieke partijen neergelegd voor een specifiek doel. Zoals railbeheerder ProRail voor het beheer van seinen en wissels, en elektriciteitsbedrijf TenneT voor het monitoren van het landelijke elektriciteitsnet. Kilometers glasvezel gingen naast het spoor de grond in. Veel meer dan waar op dat moment behoefte aan was. Een vooruitziende blik. De digitale revolutie bleef de vraag naar snelle, betrouwbare internetverbindingen stuwen. Die onbenutte capaciteit? Die stellen we met Relined beschikbaar aan de markt. Maar daar blijft het niet bij.

Relined vermarkt onbenutte capaciteit uit bestaande netwerken waar dan ook

Aan de ongekende honger naar data komt geen einde. Wonend of werkend midden in het centrum van een grote stad, langs een drukke verkeersader, in een buitenwijk of op een boerderij op het platteland? Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding. Voor Relined is van het beschikbaar stellen van onbenutte glasvezel langs het spoor alleen, al lang geen sprake meer. Commerciële partijen, zoals British Telecom (BT), hebben voor het leveren van hun eigen dienstverlening ook een glasvezelnetwerk aangelegd. Ook deze netwerken worden niet volledig benut. Relined is daarom ook samenwerkingspartner van BT voor het vermarkten van deze onbenutte capaciteit.

We zijn met z’n allen terecht kritisch op elke schop die de grond ingaat. Het aanleggen van onnodige nieuwe en dubbele glasvezelnetwerken is een rem op de digitalisering en pure kapitaalvernietiging. Met ‘connecting the dots’ brengt Relined de gewenste verbinding tot stand. Onbenutte capaciteit uit bestaande netwerken waar dan ook, knopen we aan elkaar en vullen we waar nodig aan met eigen stukjes netwerk.

Ook in Duitsland en Denemarken beschikken we over een landelijk dekkend netwerk

Na 20 jaar is Relined Fiber Network ‘ontspoord’ en voorzien we u, naast het netwerk langs het spoor, ook in andere delen van het land van connectiviteit. We zijn uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke verhuurder van onbenutte glasvezelcapaciteit in publieke en private glasvezelnetwerken. Nationaal en internationaal, want ook in Duitsland en Denemarken beschikken we over een landelijk dekkend netwerk. Onze missie staat als een huis. Het ontsluiten van onbenutte glasvezelcapaciteit is relevanter dan ooit.

Meer weten over het inrichten van uw glasvezelnetwerk? Profiteer in ons jubileumjaar van speciale acties. Bel +31 (0)347 358 010 of mail naar sales@relined.eu en samen vervullen wij uw connectiviteitsbehoeften. Betrokken, veilig en betrouwbaar.