Snel internet voor Tabor College dankzij samenwerking Art Of Automation en Relined Fiber Network

Het Tabor College, een scholengemeenschap in Hoorn, is ver op het gebied van digitaal onderwijs. Met behulp van digitale middelen als tablets en ‘virtual reality’ wordt zoveel mogelijk onderwijs op maat geleverd en wordt lesstof spannend en uitdagend gemaakt. Voor deze innovatieve wijze van lesgeven is echter wél snel internet nodig. Om dit te kunnen realiseren, schakelde het Tabor College de hulp in van Art Of Automation. En indirect ook die van Relined Fiber Network. Door krachten te bundelen konden zij hierin voorzien. Met als resultaat dat het college sinds april dit jaar over razendsnel internet beschikt en hiermee het digitale onderwijs kan optimaliseren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In het kader van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ biedt Art Of Automation scholengemeenschappen aan om ze tegen zeer aantrekkelijke tarieven aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Door samen te werken met Relined Fiber Network kan dit eenvoudig gerealiseerd worden. Dit omdat dankzij de redundante backbone van Relined de afstand van nieuw aan te leggen netwerkverbindingen beperkt wordt. Het Tabor College kreeg de primeur. Dit omdat zij uitzonderlijk ver is op het gebied van digitaal onderwijs.

Het Tabor College

Het college wil een onderwijsplek zijn die voor iedereen toegankelijk is. Ze wil uitdagende en innovatieve lesstof bieden en tegelijkertijd onderwijs op maat leveren. Hier worden digitale middelen als tablets voor ingezet. Leerlingen kunnen met behulp van deze tablets volledig interactieve lessen volgen en docenten kunnen op hun beurt via een dashboard bekijken hoe zij ervoor staan en waar eventueel extra begeleiding nodig is.

Het college zelf is ontzettend blij met het feit dat zij als eerste aangesloten werd op het glasvezelnetwerk. De plannen op het gebied van digitaal onderwijs zijn ambitieus en groots. En omdat het college nu beschikt over een internetbandbreedte van maar liefst 20 Gigabit per seconde (dit wás 0,8 Gigabit per seconde) kunnen deze plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Samenwerking Relined en Art Of Automation

Relined werkt sinds 2013 samen met Art Of Automation. Deze samenwerking leidt tot oplossingen voor vele klanten, waarbij Dark Fiber wordt ingezet. Door krachten te bundelen konden Relined en Art Of Automation voldoen aan de behoefte van het Tabor College. Beide zijn trots op hun bedrage in deze unieke case en hopen in de toekomst nog veel meer onderwijsinstellingen te kunnen voorzien van allerlei betrouwbare verbindingen.

Meer lezen over de samenwerking voor het Tabor College? Lees de klantcase onderaan deze pagina.