Samen met system integrators zoeken wij naar de beste oplossing voor de klant

Samen kunnen we meer dan alleen. Dat geldt ook voor Relined Fiber Network. De Dark Fiber leverancier biedt een landelijk dekkend netwerk, maar voor de inrichting en het beheer van deze netwerken wordt vaak samengewerkt met System Integrators. Zij zijn experts in alle technische aspecten die komen kijken bij het aansluiten van een breedbandnetwerk. Relined werkt open en transparant met ze samen om voor u, als eindklant, de beste oplossing mogelijk te maken: een betrouwbare, veilige, razendsnelle netwerkverbinding met oneindige schaalbaarheid.

Samen met system integrators zoeken wij naar de beste oplossing voor de klant

De beste totaaloplossing op het gebied van connectiviteit

U bent niet op zoek naar (onbelicht) glasvezel, u wilt connectiviteit. Daarom werkt Relined vaak samen met System Integrators, die u begeleiden van het ontwerp en inrichting tot het beheer van breedbandnetwerken. Met System Integrators zoekt Relined naar de beste oplossing om u te helpen.

‘Het gaat niet om wie de mooiste terminologie of apparatuur gebruikt, het gaat erom dat het probleem van de klant wordt opgelost. Als dat met het product van de concurrent is, dan doen we dat. Dat is een regel die centraal staat in de dienstverlening van Relined‘.

Het is een regel die van pas komt wanneer organisaties een Dark Fiber-verbinding willen hebben. Relined heeft een landelijk dekkend netwerk en verbindingen met een meerderheid van de datacenters in Nederland, maar voor netwerkapparatuur of het inrichten van het netwerk kunnen we niet zonder een directe of indirecte samenwerking met System Integrators.

System Integrators zijn goed in het ontwerpen en inrichten van de verbinding met het glasvezelnetwerk en het beheren van alle technische aspecten die daarbij komen kijken. Zij weten bijvoorbeeld hoe u kantoordata en productiedata gescheiden houdt, hoe u ervoor zorgt dat u een zo laag mogelijke latency houdt. System Integrators zitten daardoor van nature heel dicht tegen de IT-kant van een bedrijf aan.

Fundament voor ondernemingen

U zult misschien al eens een gesprek met een System Integrator gevoerd hebben, want goede connectiviteit is een steeds belangrijker fundament voor ondernemingen. Het is de eerste bouwsteen voor veel organisaties. Om maar een reden daarvoor te noemen; ondersteunende software verdwijnt naar de cloud. Waar programma’s en data eerst stonden te zoemen op eigen servers in het bedrijf, draaien deze nu in een extern datacenter.

De gang naar online is een trend die zich al jaren aan het aftekenen is. Uit onderzoek van wetenschappelijk magazine Science van februari 2020 blijkt dat de werklast van alle datacenters in de wereld tussen 2010 tot 2018 is verzesvoudigd. Het dataverkeer is in die jaren vertienvoudigd en dataopslag zelfs gegroeid met een factor 25.

Dat blijkt ook uit hoe u en ik werken

Waar in 2020 ongeveer 26,5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking hoofdzakelijk digitaal werkte, verwacht de Dutch Data Center Association dat in 2025 al 36 procent van werkende Nederlanders digitaal werkt, oftewel 2,9 miljoen Nederlanders. Ook boden in 2019 al 4 op de 5 bedrijven met minimaal 10 medewerkers hun personeel de mogelijkheid op afstand te werken, meldt het CBS, en dat was nog voor corona. Dus ja, goede connectiviteit wordt steeds belangrijker.

Nu kan de connectie tussen kantoor en datacenter op verschillende manieren worden ingericht. Eenvoudige programma’s die draaien in de cloud, denk aan Salesforce of het Office-pakket van Microsoft, zijn met een reguliere internetverbinding prima te gebruiken, dat is snel en veilig genoeg.

Maar bij essentiële data of programma’s als het elektronisch patiëntendossier bij een ziekenhuis of de unieke marktkennis en software van handelsbedrijven staan privacy, veiligheid, zekerheid en snelheid voorop. Geldt dat voor uw organisatie, dan zult u beter af zijn met Dark Fiber, een eigen glasvezel die precies aan die wensen voldoet – en aan meer.

Samenwerking System Integrator en Relined

Iedere verbinding is anders

Maar zoals gezegd, met alleen een Dark Fiber verbinding bent u er nog niet. Want al is de wens van vooral grote organisaties hetzelfde, de uitwerking daarvan is telkens anders. De ene organisatie wil zijn datacenter om de hoek hebben, de andere wil twee locaties met twee verschillende datacenters verbinden. De ene partij zegt me tevreden te zijn met een non-encrypted signaal met weinig bandbreedte, de ander eist zekerheid en kiest voor een redundant netwerk.

‘Omdat Relined voor iedere klant de juiste connectiviteit tot stand wilt brengen, werken wij samen met verschillende System Integrators. U kunt daarbij twee kanten op. Als u eerst met Relined belt, zoeken we met u naar de geschikte System Integrator. Wij houden daarbij goed in de gaten wat u belangrijk vindt. Staat 24/7 support waarbij u eerst een persoon aan de lijn krijgt voorop, of is kennis van uw branche belangrijk? In elke situatie brengen wij u in contact met de juiste System Integrators‘.

Wellicht belt u eerst met een System Integrator die vanwege zijn eerdere ervaringen voor ons kiest. Zij kiezen dan voor ons, omdat de System Integrators weten dat Relined bij ruim de helft van de datacenters in Nederland al een ingang heeft of omdat Relined vaak de kortste route, direct langs spoorlijnen in Nederland te bieden heeft.

De beste oplossing

‘Uiteindelijk zal meestal de System Integrator de lead nemen, wij gaan niet op hun stoel zitten. Zij gaan uw wensen inventariseren: waar moet het datacenter staan, wilt u redundantie, wat is de gewenste bandbreedte, wat mag de latency zijn, moet data versleuteld worden, et cetera. Zelfs wie eigenaar is van het datacenter en het glasvezelnetwerk kan een factor zijn. Veel organisaties willen niet dat buitenlandse bedrijven hun data in handen krijgen‘.

Vaak moeten verschillende aspecten worden afgewogen. Neem bijvoorbeeld datacenters. Een datacenter in de nabije omgeving kan handig zijn, maar wellicht is een iets verder gelegen datacenter al verbonden met het gewenste Dark Fiber-netwerk en is makkelijker daarmee verbinding te maken. Het ene datacenter is gevestigd nabij een energiecentrale, waardoor u nooit bang hoeft te zijn voor storingen. Het andere datacenter heeft juist een heel lage latency.

En de keuze voor het een, heeft vaak weer effect op het ander. Zo kan een non-encrypted signaal met weinig bandbreedte verder reiken dan een versleuteld signaal met hoge bandbreedte. De keuze voor het laatste verplicht u dus om een datacenter dicht bij huis te kiezen. Tenzij u besluit het signaal tussendoor te versterken, wat wel weer extra kosten met zich mee brengt.

‘U begrijpt het al, het is goed dat een System Integrator u helpt bij het nemen van al die beslissingen. Daarom is het zo prettig dat Relined zo nauw met ze samenwerken. Wat zijn de wensen van de klant? Wat is nodig om dat te realiseren? Wat wil de klant daarvoor betalen? We gaan daarvoor open en transparant zitten met elkaar, om te kijken of wij dat dan kunnen realiseren. Alleen zo vinden we de beste oplossing voor uw organisatie‘.