Hosting2GO wil dedicated verbindingen naar een eigen datacenter, Relined levert ze in de vorm van Dark Fiber

Een gloednieuw eigen datacenter, dat is wat Hosting2GO heeft gebouwd op de 14e verdieping van de Cellnex toren in Loon op Zand. Inmiddels draaien er tientallen servers die samen meer dan 120.000 websites hosten. Een van de belangrijkste speerpunten van Hosting2GO is optimale service en dienstverlening richting de klant. De verbindingen naar het eigen datacenter moesten daarom dedicated, snel, optimaal schaalbaar en redundant zijn. Relined Fiber Network bleek de ideale partner om dit mee te realiseren. In samenwerking met Cellnex en System Integrator Infradata hebben zij de business case verder uitgewerkt en het netwerk voor Hosting2GO gerealiseerd. Met de Dark Fiber verbindingen van Relined ging de webhoster van een 1 Gigabit verbindingen naar een 10 Gigabit verbinding, wat o.a. resulteert in sneller ladende websites van klanten.

Hosting2GO

Hosting2GO en Cellnex

Hosting2GO werd opgericht in 2005 met de gedachte: webhosting moet eindelijk betaalbaar worden voor iedereen. En nu, vijftien jaar later, maken zij deze gedachte nog steeds waar en staat het bedrijf voor: betaalbare en betrouwbare webhosting van de hoogste kwaliteit, in combinatie met optimale service. Om dit alles op het hoogste niveau nu en in de toekomst aan de klanten te kunnen blijven verwezenlijken, wilden zij de beschikking hebben over een eigen datacenter. Omdat een datacenter aangrenzend aan het eigen kantoor destijds niet mogelijk was is de keuze gemaakt om deze te bouwen in de mediatoren van Cellnex.

Cellnex biedt klanten de mogelijkheid om een private lounge/suite (verdieping) te realiseren. De verdieping kan geheel naar eigen wens ingericht worden. Dit sprak Patrick van der Linden, General Manager bij Hosting2GO, aan omdat dit de perfecte locatie was om een datacenter te bouwen dat nu en in de toekomst kan voldoen aan de kritische en specifieke eisen van Hosting2GO.

“We bouwen een eigen datacenter waarin alles klopt!” – Patrick van der Linden

Behoefte van Hosting2GO

Omdat het datacenter extern gebouwd werd – en dus niet in het eigen pand – ontstond de noodzaak van een gehele infrastructuur van dedicated verbindingen van het kantoorpand naar het datacenter toe. Er was een grote behoefte aan redundantie en schaalbaarheid om uitval te voorkomen en om in de toekomst te kunnen opschalen. Tevens wilden zij om optimale veiligheid en service aan hun klanten te kunnen bieden alles in eigen beheer hebben. Op deze manier kan het team van professionals van Hosting2GO snel schakelen als er iets aangepast moet worden.

Met deze business case kwam Patrick van der Linden van Hosting2GO in contact met Dennis van Jaarsveld van Relined. Alle betrokken partijen zijn met elkaar om tafel gaan zitten om diverse scenario’s te doorlopen en zo tot een tot in detail uitgewerkte oplossing te komen. Zo werd gekeken naar vraagstukken als: hoe de verbinding het beste kon lopen zowel prijstechnisch als op het gebied van redundantie? Doordat er oplossingsgericht werd meegedacht over het opzetten van een infrastructuur voor Hosting2GO is de keuze gemaakt om met Relined samen te werken.

Het leidde tot een succesvolle samenwerking. Verbindingen werden gerealiseerd van het Hosting2GO datacenter en kantoor naar beide edge locaties Dataplace in Waalwijk en Global-E in Rijen. Door gebruik te maken van meerdere edge locaties ontsluit Hosting2GO redundant het eigen netwerk.

Klantcase Hosting2GO

Samenwerking

De samenwerking gedurende het project verloopt volgens beide partijen goed. Doordat er tijdens het proces wekelijks overleg tussen alle betrokken partijen plaatsvond zat de vaart er goed in en is de uitvoering van het project volgens plan verlopen. Hosting2GO heeft gekozen voor de beste partijen in de markt. Door de knowhow is er vrijwel direct antwoord voor handen geweest op de vraagstukken die naar boven kwamen tijdens de realisatie.

Relined Fiber Network

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in Noordwest-Europa. Relined levert uw glasvezelverbinding van A naar B, bestaande uit de stabiele en betrouwbare Dark Fibers van publieke en/of private netwerken. Samen met preferred suppliers, waaronder ProRail en BT, beschikt Relined in Nederland en Duitsland over een landelijk dekkend en fijnmazig Dark Fiber netwerk van ongeveer 30.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur. Met dit netwerk is praktisch iedere locatie bereikbaar.

Relined denkt graag met opdrachtgevers mee over het opzetten van een schaalbare, betrouwbare en toekomstgerichte netwerkinfrastructuur voor hun organisatie. Relined biedt betrouwbaarheid, flexibiliteit, ‘afspraak is afspraak’ en kwaliteit.