‘Onbenutte vezelcapaciteit? Dat vind ik máchtig interessant!’

Interview met Richard van Kleeff, Manager Operations, Relined Fiber Network

Graag stellen we onze collega Richard van Kleeff voor, Manager Operations binnen Relined. Hij vertelt over zijn jeugd, zijn werkervaring én zijn interesse in Relined.

‘Richard in het kort? Dan begin ik toch met mijn gezin dat bestaat uit mijn vrouw en drie kinderen. Sinds kort zijn al onze kinderen inmiddels in de puberleeftijd. Dus saai is het nooit in huize van der Kleeff’, lacht Richard van Kleeff, sinds augustus van dit jaar Manager Operations binnen Relined. ‘Maar zonder gekheid, ik ben een familiemens en vind weinig fijner dan lekker met z’n vijven op pad gaan. We wonen in Sassenheim, aan de kust, en zijn graag buiten. Dat gaat van fietsen en wandelen tot wildkamperen in Zweden inclusief kanotocht. Dat avontuurlijke heb ik misschien wel uit mijn jeugd overgehouden. Mijn ouders hebben als expats ruim zeven jaar in Engeland gewoond, drie jaar in Dubai en drie jaar in Hong Kong. Dit betekende dat ik gedurende mijn pubertijd in Engeland woonde.

Ik heb het er enorm naar mijn zin gehad en een mooie tijd beleefd waar ik nog altijd vriendschappen aan over heb gehouden. Onder meer die jaren in het buitenland hebben me gevormd tot de persoon die ik nu ben.’

Plezier en resultaatgerichtheid onmisbaar

‘Kijkend naar mijn werkervaring kan ik zeggen dat ik inmiddels 26 jaar ervaring heb in de (inter)nationale telecomwereld, zowel bij operators als bij hardware leveranciers. Ik ben resultaatgericht en richt mij op het opvolgen van verbeterinitiatieven zodat iedereen ervaart dat inzet positieve resultaten oplevert. Ook word ik gelukkig van zorgen dat mensen plezier hebben in hun werk, zowel taakinhoudelijk als op het vlak van samenwerking’, aldus Richard.

‘Ik zie mezelf wel als bruggenbouwer op meerdere vlakken. Het bij elkaar brengen van mensen, dát vind ik mooi.’

Mooie combinatie

‘Waarom ik voor Relined heb gekozen? Enerzijds omdat ik het máchtig interessant vind dat er onbenutte glasvezelcapaciteit beschikbaar is die volop kansen biedt. En anderzijds omdat ik behoefte had aan een overstap vanuit de grote, corporate wereld naar een wat plattere organisatie waarin brede verantwoordelijkheid gedragen wordt. Dat spreekt me aan. Snel schakelen, klantfocus hebben en gewoon met elkaar aan de slag. Dat past bij mij’, vervolgt Richard. ‘Toen ik de vacature voorbij zag komen met daarin zowel strategische als technisch-operationele aspecten was ik al snel verkocht. En mijn gevoel klopte, want al tijdens mijn eerste gesprek klikte het en werd er snel doorgepakt. De rest is geschiedenis.’

Mijn rol binnen Relined

‘Binnen Relined houd ik me onder meer bezig met de focus op de onbenutte vezelcapaciteit. Samen met onze glasvezelpartners zoals BT en ProRail geef ik prioriteit aan onbenutte vezelcapaciteit zodat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen’, aldus Richard. ‘Denk aan bouwen aan de relatie en aan operationele werkafspraken. Ook hier zie je toch het stukje bruggenbouwen weer terug komen. Mijn persoonlijkheid, ik houd van open en transparant, past hier heel goed bij. Ik wil samen onderzoeken wat de verschillende partijen nodig hebben om optimaal te functioneren en daar vervolgens mee aan de slag gaan. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk een win-win situatie te creëren. Daarnaast richt ik me op nog verder optimaliseren van het operationele team binnen Relined. Denk aan termen als teamgevoel, duidelijkheid, efficiëntie et cetera. Ook daar ligt mijn toegevoegde waarde.’

‘Mijn toegevoegde waarde komt goed van pas binnen een dynamische organisatie als Relined. Zo bouw ik bijvoorbeeld ook verder rondom de overname van NDIX, dat in tegenstelling tot Relined niet het dark fiber, maar juist de belichte diensten aanbiedt. Hierdoor kunnen we een nog breder klantportfolio bedienen, ook op internationaal niveau.’

‘Kortom, Relined zet zijn missie voort en ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken. In mijn functie ben ik continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen met partijen die hun onbenutte glasvezels willen aanbieden.

Samenwerken?

Ik nodig hen, en anderen die graag voor een samenwerking gaan, van harte uit om rechtstreeks contact met mij op te nemen via r.vankleeff@relined.eu of door te bellen met 0347 358 010.’