Relined Fiber Network neemt NDIX over

Vianen / Enschede (NL), 30 augustus 2023

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.

Uitbreiding connectiviteitsoplossingen

Al ruim 20 jaar verhuurt Relined dark fiber capaciteit van diverse publieke en private netwerken in Nederland, Duitsland en Denemarken. Ontstaan vanuit een jarenlange relatie tussen beide partijen biedt deze overname voor Relined meer connectiviteitsmogelijkheden voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Voor NDIX biedt het direct toegang tot een groot (internationaal) netwerk.

We zijn verheugd over de succesvolle afronding van de overname van NDIX, een stap die de deuren opent naar nieuwe mogelijkheden en synergieën. Samen zullen Relined en NDIX een nog sterkere en veerkrachtigere infrastructuur bieden, waardoor we onze klanten en partners kunnen blijven ondersteunen met toonaangevende connectiviteitsoplossingen. Deze overname versterkt onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten en draagt nadrukkelijk bij aan onze verdere ontwikkeling.
Dit jaar vieren we ons 20-jarig jubileum en blikken we niet alleen terug, maar kijken we vooral vooruit naar de bijdrage die we met ons unieke netwerk en de nieuwe connectiviteitsoplossingen kunnen leveren.”, aldus Kristel Landa, CEO van Relined Fiber Network

Relined, dochteronderneming van TenneT, beschikt inmiddels over ruim 50.000 kilometer netwerk met alle belangrijke aangesloten datacenters in Nederland, Duitsland en Denemarken. Het in 2001 opgerichte NDIX levert connectiviteit aan organisaties in zowel Nederland als Duitsland. Al geruime tijd opereert NDIX grensoverschrijdend. Het bedrijf blijft ook na de overname vanuit Enschede en Münster de werkzaamheden voortzetten.

Gezamenlijke toekomst.

“Met deze overname is een belangrijke nieuwe fase aangebroken voor de verdere ontwikkeling van NDIX. Met Relined kunnen wij onze klanten en partners nog meer mogelijkheden bieden in zowel Nederland, Duitsland als daarbuiten. Met de combinatie van Relined en NDIX kunnen organisaties vertrouwen op betrouwbare en toekomstbestendige connectiviteit die klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen.”, aldus Peter Lenten, Commercial Director van NDIX

 

“Voor zowel bestaande als toekomstige klanten van Relined en NDIX markeert deze overname een opwindend nieuw hoofdstuk. Samen zullen we onze inzet voor hoogwaardige connectiviteit versterken, waarbij we voortbouwen op het beste van beide werelden. Hiermee kunnen we ons aanbod verder versterken en verruimen met meer netwerkoplossingen dan ooit tevoren.”, aldus Talat Sahin, Manager Sales van Relined Fiber Network.