Onbenutte glasvezel is de sleutel tot uw duurzame digitale netwerk

Als we de enorme vraag naar connectiviteit willen bijbenen, moeten we duurzaamheid omarmen. Het gebruik van onbenutte glasvezelcapaciteit is duurzamer, goedkoper en minder ingrijpend dan het aanleggen van een nieuw glasvezelnetwerk. Met ‘connecting the dots’ brengt Relined Fiber Network met onbenutte capaciteit op bestaande glasvezelnetwerken de gewenste verbindingen tot stand. Want waarom die schop in de grond als er al zoveel moois ligt?

In Nederland ligt 250.000 kilometer glasvezel in de grond. Niet al die kilometers glasvezelkabel zijn in gebruik. Er liggen veel onbenutte kabels aan capaciteit. Wat voor Relined in 2003 begon als een specifieke missie om onbenutte glasvezelcapaciteit te ontsluiten, is nu de weg naar een duurzame digitale infrastructuur. Door onbenutte capaciteit op bestaande glasvezelnetwerken optimaal te benutten, kunnen we de impact op het milieu verminderen en efficiënter gebruik maken van onze technologische infrastructuur.

Wat maakt het gebruik van bestaand netwerk zo duurzaam?

Eén: energie-efficiëntie

Een van de belangrijkste voordelen is energie-efficiëntie. Door gebruik te maken van de aanwezige infrastructuur is de noodzaak om nieuwe kabels te produceren en te installeren kleiner. Het produceren van glasvezelkabels en het aanleggen van deze kabel kost veel energie, maar door bestaande glasvezelkabels te gebruiken, verminderen we de vraag naar nieuwe kabels en daarmee kunnen we de totale energiebehoefte binnen de telecommunicatie-industrie verlagen.

Twee: capaciteit uitbreiden zonder grote investeringen

Schaalbaarheid is een belangrijk voordeel van glasvezel. Over een glasvezel kun je oneindig veel data verzenden. Indien de behoefte aan het transporteren van de hoeveelheid data groeit, kunnen bedrijven hun connectiviteit eenvoudig uitbreiden zonder grote investeringen in nieuwe fysieke infrastructuur, wat kosten bespaart. De capaciteit van glasvezel is niet vooraf beperkt, waardoor deze kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Drie: minder CO2-uitstoot

Een ander belangrijk aspect van het zo optimaal gebruiken van bestaand netwerk is de vermindering van CO2-uitstoot. Door het vermijden van het productieproces en de installatie van nieuwe kabels verlagen we de totale koolstofvoetafdruk van de telecommunicatie-industrie. Het gebruik van bestaande middelen in plaats van nieuwe te creëren, draagt bij aan het verminderen van de ecologische impact van onze industrie.

 

Ook de kracht van een duurzaam netwerk ontdekken?

 

Relined Fiber Network is de grootste onafhankelijke verhuurder van onbenutte glasvezelcapaciteit. We bespreken graag hoe we u kunnen helpen bij het inrichten van uw eigen duurzame dark fiber netwerk.

 

Bel +31 (0)347 358 010 of mail naar sales@relined.eu.