Dé reden waarom het ontsluiten van dark fiber relevanter is dan ooit.

De digitale economie groeit in een ongekend tempo. Het dataverbruik neemt in de komende 10 jaar exponentieel toe. Hoe bouwen we een sterk IT-fundament dat het tempo van die groeiende digitale economie ondersteunt? Het antwoord is onbelichte glasvezel, ‘dark fiber’.

In Nederland ligt 250.000 kilometer glasvezel in de grond. Niet al die kilometers glasvezel zijn in gebruik. Er liggen veel onbenutte en onbelichte glasvezelkabels aan kostbare capaciteit. Het aanleggen van nieuwe en dubbele glasvezelnetwerken is een rem op de digitalisering en wordt gezien als onnodig aangezien diezelfde verbinding vaak net zo goed tot stand gebracht kan worden door onbenutte capaciteit uit bestaande netwerken met elkaar te verbinden. Met ‘connecting the dots’ doet Relined Fiber Network precies dat. We brengen de gewenste verbinding tot stand door onbenutte capaciteit uit bestaande glasvezelnetwerken met elkaar te verbinden.

Snel, schaalbaar en veilig

Onbelichte glasvezelnetwerken geven toegang tot het inrichten van snelle en schaalbare verbindingen en beschikken over de capaciteit om enorme hoeveelheden gegevens te transporteren. Connectiviteit op basis van glasvezel biedt mogelijkheden bij het inrichten van uw datatransport en systemen tegen cyberaanvallen. Zeker voor organisaties die veel werken met vertrouwelijke gegevens, biedt onbelicht glasvezel de mogelijkheid om het netwerk volledig zelf in te richten en te beveiligen. Al vanaf de fysieke laag kan bijvoorbeeld encryptie worden toegepast. Met een snelle, schaalbare en veilige verbinding kunnen bedrijven hun productiviteit en efficiëntie verbeteren en hiermee hun klanten beter van dienst zijn. Dit kan helpen om nieuwe markten te betreden en nieuwe zakelijke kansen te creëren.

Glasvezel is de ruggengraat van onze digitale economie

Glasvezelnetwerken zijn de ruggengraat van onze digitale economie. Met de snelle en betrouwbare verbinding die glasvezelnetwerken bieden, kunnen we nieuwe technologieën zoals zoals 5G, Edge computing, IoT, Cloud Computing en AI uitrollen. De ontwikkeling van de ‘slimme stad’, waarin alle apparaten en infrastructuur met elkaar worden verbonden via het internet, komt daarmee een stap dichterbij.

Dark fiber is de sleutel tot een optimale digitale infrastructuur. Relined Fiber is de grootste onafhankelijke verhuurder van onbenutte glasvezelcapaciteit. Nationaal en internationaal. Ontdek ook de kracht van dark fiber. Bel +31 (0)347 358 010 of mail naar sales@relined.eu. We bespreken graag hoe we u kunnen helpen bij het inrichten van uw eigen dark fiber netwerk.