Relined Fiber Network verbindt CyrusOne in Amsterdam met eigen netwerk

Relined Fiber Network heeft aangekondigd het gloednieuwe en duurzame datacenter van CyrusOne, Amsterdam I, te verbinden met het eigen Dark Fiber netwerk in Amsterdam. Relined heeft de beschikking over 30.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur wat resulteert in landelijke en fijnmazige Dark Fiber netwerken in Nederland en Duitsland. Dark Fiber – onbelichte glasvezel – vormt de basis van glasvezelcommunicatie die wordt gebruikt voor netwerken met een hoge capaciteit en hoge snelheden, over de hele wereld.

Sinds de oprichting gaat Relined partnerschappen aan om zoveel mogelijk carrier neutrale datacenters aan te sluiten op het netwerk. Zo ook met CyrusOne, een Real Estate Investment Trust (REIT), gespecialiseerd in carrier neutrale datacenters wereldwijd, met een aanzienlijke Europese portfolio van in totaal bijna 150 megawatt aan operationele faciliteiten en sites in ontwikkeling in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Dublin.

“Als belangrijk Europees datacenter-knooppunt is Amsterdam I van cruciaal belang voor de strategie van CyrusOne om zijn aanwezigheid in co-locatie Europa uit te breiden“, zegt Matt Pullen, EVP Managing Director Europe, CyrusOne. “Onze samenwerking met Relined Fiber Network versterkt CyrusOne’s toewijding om flexibele en schaalbare connectiviteit met hoge capaciteit te bieden aan zakelijke klanten over de hele wereld, waardoor ze hun bestaande netwerken kunnen uitbreiden of zich kunnen uitbreiden naar nieuwe markten.”

Het duurzame datacenter CyrusOne Amsterdam I

CyrusOne Amsterdam I is een gloednieuwe, ultramoderne datacentercampus die cloudproviders, system integrators en multinationals op maat gemaakte, veilige en flexibele datacenteroplossingen aanbiedt, binnen een belangrijke zakelijke hub.

De faciliteit zal uiteindelijk ca. 320.000 vierkante meter aan technische ruimte opleveren, met een totaal vermogen van 72 MW, verdeeld over twee afzonderlijke gebouwen. Een gebouw met drie verdiepingen en één met twee.

De datacentercampus is onderdeel van het Europese Green IT-innovatieproject CATALIST dat zich richt op het bouwen van duurzame datacenters.

Het datacenter is gelegen aan knooppunt Rottepolderplein in Halfweg en op korte afstand van zowel Schiphol als Amsterdam. Via twee gescheiden routes wordt het datacenter verbonden met het Dark Fiber netwerk van Relined, waardoor redundantie geleverd kan worden.

Metronetwerk Amsterdam

Relined beschikt over een (Dark Fiber) glasvezelinfrastructuur in het metronetwerk van Amsterdam. Hier gelden vaste scherpe tarieven voor datacenterverbindingen en hanteert Relined hoge netwerkstandaarden en een levertijd van 1 tot 3 weken. Naast vele andere carrier neutrale datacenters, is CyrusOne Amsterdam I op dit netwerk aangesloten. Voor een verbinding naar dit datacenter, gelden dus dezelfde voordelige voorwaarden.

Metronetwerk Amsterdam

Over CyrusOne

CyrusOne (NASDAQ: CONE) is een Real Estate Investment Trust (REIT), gespecialiseerd in zeer betrouwbare en carrier-neutrale enterprise datacenters. Het biedt datacenterfaciliteiten die een continue werking van de IT-infrastructuur waarborgen aan ca. 1000 klanten, waaronder meer dan 200 Fortune 1000-bedrijven. Door te voldoen aan de agressieve speed-to-market-eisen van hyperscale cloudproviders, evenals de groeiende IT-infrastructuurvereisten van de onderneming, kan CyrusOne de flexibiliteit, betrouwbaarheid, beveiliging en connectiviteit bieden die de bedrijfsgroei bevorderen.

CyrusOne biedt een klantgericht platform en streeft naar volledige transparantie in communicatie, beheer en dienstverlening in zijn bijna 50 datacenters wereldwijd. Meer informatie vindt u op de website: www.CyrusOne.com

Relined Fiber Network en ruim 110 aangesloten datacenters

Het Dark Fiber netwerk van Relined Fiber Network, dat ca. 30.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur bevat en landelijke dekking biedt in zowel Nederland als Duitsland, is continu in ontwikkeling. Inmiddels zijn meer dan 110 carrier neutrale datacenters in Nederland en Duitsland (redundant) op het Dark Fiber netwerk aangesloten. En hier komen regelmatig nieuwe datacenters bij. Een lijst van alle aangesloten datacenters vindt u hier.