Relined levert vanaf nu ook kortere route tussen Amsterdam Zuidoost en Science Park

25-05-2021

Onze digitale economie vraagt om datacenterverbindingen die snelle datatransformatie mogelijk maken. Om in deze behoefte te kunnen voorzien, blijft Relined Fiber Network investeren in zo kort mogelijke routes tussen de verschillende datacenters. Kortere routes resulteert in lagere demping en met de juiste apparatuur; zeer snelle datatransformatie. Zo zit Relined ook niet stil wat betreft het metronetwerk in Amsterdam. Onlangs is hier een nieuwe verbindingsroute toegevoegd tussen Amsterdam Zuidoost en Business Park. Verbindingen tussen deze stadsdelen en ook van en naar stadsdeel Science Park kunnen hierdoor, allemaal redundant, via een kortere route en dus met lagere demping geleverd worden.

Relined heeft een extra verbindingsroute gerealiseerd tussen de stadsdelen Amsterdam Zuidoost en Business Park. Door middel van deze extra ‘poot’ (zie onderstaande afbeelding) in het metronetwerk kunnen datacenterverbindingen tussen Amsterdam Zuidoost, Business Park én Science Park via een kortere route – en dus met lagere demping – worden geleverd. Waar de route van Amsterdam Zuidoost naar Science Park voorheen ca. 36 kilometer lang was, kunnen deze nu worden gereduceerd tot ca. 14 kilometer.

Erik den Breejen, specialist in het segment Internet Service Providers & Hosting bij Relined:

“Het Dark Fiber netwerk van Relined is continu volop in ontwikkeling. Door de toevoeging van deze kortere route, hebben wij een zeer efficiënte ring gecreëerd in Amsterdam. Eén waarvan veel van onze klanten – en natuurlijk hun eindklanten – kunnen profiteren. Met kortere routes is de demping lager en ontstaat sneller datatransport, waardoor de kwaliteit van de digitale dienst beter kan worden gewaarborgd. En omdat de afstand korter is, hoeft in sommige gevallen ook minder geïnvesteerd te worden in fysieke netwerkcomponenten.”

Metronetwerk Amsterdam

In een markt waarin de rol van ICT-dienstverlener – én het wensenpakket van hun eindklanten – steeds groter wordt, neemt de behoefte naar verbindingen met lage demping in het metronetwerk Amsterdam nog steeds toe. Tevens is er een bredere behoefte ontstaan aan clouddiensten. Het resultaat is dat cloud providers meerdere diensten aanbieden over één verbinding. Daarnaast hebben internet service providers en hostingpartijen hun platform vaak ondergebracht in meerdere datacenters. Dit alles vraagt om stabiele verbindingen. Het liefst redundant en via een zo kort mogelijke route.. Met onze nieuwe verbindingsroute binnen het netwerk van Amsterdam kunnen we hier nog beter in voorzien.

Heeft u een datacenterverbinding nodig? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn binnen ons Dark Fiber netwerk in Metro Amsterdam? Neem contact met ons op!