Dark fiber leverancier

Relined Fiber Network

Relined is in 2003 opgericht met als doel het vermarkten (verhuren) van de onbenutte glasvezel capaciteit, in de vorm van dark fiber, van TenneT en ProRail aan derden.

De netwerken van TenneT en ProRail lopen door heel Nederland.  In de hoogspanningsmasten, dwars door alle velden (TenneT) en langs de spoordijken (ProRail) waarmee we alle stadskernen verbinden. In 2006 heeft Relined het metro netwerk van Carrier One in Amsterdam overgenomen.

Met de acquisitie van dit netwerk kreeg Relined een fijnmazig eigen dark fiber netwerk in handen waarop inmiddels vrijwel alle carrier neutrale datacenters in Amsterdam en omgeving zijn aangesloten.

Als gevolg van de snelle groei besloot Relined in 2009 over te gaan tot het aannemen van vast personeel en zodoende werden de eerste medewerkers aangenomen. In 2013 vierde Relined haar 10-jarig bestaan en is het personeelsbestand gegroeid tot ongeveer 20 FTE’s onder leiding van Algemeen Directeur Jan Willem Tom, Manager Sales & Marketing Guido Sip en Manager Operations Robin de Waard.

Missie

Het vermarkten van de overcapaciteit op de glasvezelnetwerken van ProRail en TenneT,
mede gebruikmakend van de eigen Relined assets zoals ons Amsterdamse metro netwerk.

Visie

Relined wil de beste ‘value for money’ dark fiber leverancier van Nederland zijn,
voor lange afstanden en het Amsterdamse metro netwerk, zowel voor Nederlandse als internationale klanten.