RELINED FIBER NETWORK

Wie is Relined Fiber Network?

Wij zijn de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van uw betrouwbare Dark Fiber verbindingen. Relined Fiber Network levert uw glasvezelverbinding van A naar B, bestaande uit de stabiele en betrouwbare Dark Fibers van publieke en/of private netwerken. Samen met preferred suppliers beschikken we over ongeveer 30.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur, wat resulteert in een landelijk dekkend en fijnmazig Dark Fiber netwerk in zowel Nederland als Duitsland. Praktisch iedere locatie is bereikbaar!

Relined richt zich voor 100% op het lokaliseren en vermarkten van onbenutte glasvezelcapaciteit, in de vorm van Dark Fiber. Dit omdat zowel Nederland als Duitsland over een uitstekende glasvezelinfrastructuur beschikt en verbindingen vaak veel efficiënter zijn te realiseren met behulp van onbenutte capaciteit van bestaande netwerken.

Wij vinden dat optimaal gebruik moet worden gemaakt van deze bestaande capaciteit en willen voorkomen dat onnodig nieuw netwerk wordt aangelegd. Waarom die schop de grond in als er al zoveel moois ligt? En waarom worden netwerken aangelegd voor slechts één doel terwijl dit middels een goede samenwerking ook beschikbaar kan worden gesteld aan derden? Op deze manier leveren wij een bijdrage aan de maatschappij, omdat veel graafwerk wordt voorkomen en er een stukje investering van (overheids-)gelden wordt terugverdiend.

Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in diverse stadskernen, exploiteert Relined een zeekabel tussen Nederland en Denemarken. Via deze zeekabel heeft u de beschikking over een betrouwbare en supersnelle verbinding tussen de twee landen en koppelt u eenvoudig vanaf Esbjerg met netwerken op het land of de zeekabel richting de UK.

Ons verhaal

Zo rond de eeuwwisseling ontstond het idee om de markt iets unieks te bieden. Iets wat er beperkt is. Of eigenlijk iets wat er wél in groten getale is, maar waar niet optimaal gebruik van werd gemaakt. Glasvezel! Toentertijd een relatief onbekend en duur product, wat nog niet echt werd afgenomen door bedrijven. En dit terwijl publieke en private partijen al heel wat netwerken hadden aangelegd en heel Nederland dus eigenlijk al voorzien was van een uitstekende glasvezelinfrastructuur.

De focus ligt vanaf de start op Dark Fiber – letterlijk onbelichte glasvezel. Exclusieve glasvezelverbindingen van A naar B (eventueel via C en/of weer terug), bestaande uit onbenutte Dark Fibers van publieke en/of private netwerken.

‘Zonde, hier moeten we wat mee’. Deze gedachte leidde in 2003 tot de oprichting van Relined Fiber Network, toen nog – heel Hollands – uitgesproken als Ree-lie-net. We waren toen een echte pionier, die Dark Fiber naar de Nederlandse markt bracht. Met als missie bestaande glasvezelcapaciteit te vermarkten en met als maatschappelijk doel voorkomen dat onnodig nieuw netwerk wordt aangelegd.

Waarom Relined Fiber Network?

Omdat wij uw partner zijn, en niet uw concurrent. Wij bieden enkel Dark Fiber, de verbinding van A naar B, en niet de daarbij behorende diensten. De rest is geheel in eigen beheer, waardoor u volledige vrijheid heeft bij het kiezen van een dienst. Een professionele en integere werkhouding staat bij ons centraal. Wij doen wat we beloven en komen gemaakte afspraken na (ISO 9001). We zijn transparant, leggen uit wat en waaróm we iets doen en denken graag oplossingsgericht met u mee over het opzetten van een schaalbare en betrouwbare netwerkinfrastructuur voor uw organisatie. Oftewel: een netwerk dat gericht is op de toekomst!

Kiest u voor Relined, dan kiest u voor betrouwbaarheid, flexibiliteit, kwaliteit en ‘afspraak is afspraak’.

ISO-certificeringen

Relined is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd, wat wil zeggen dat wij voldoen aan de standaarden op het gebied van kwaliteit en informatiebeveiliging.

Kennis & Ervaring

Meer Kennis & Ervaring