Art Of Automation

Snel internet voor Tabor College dankzij Art Of Automation en Relined Fiber Network

Het Tabor College biedt uitdagend en innovatief onderwijs, in een veilige omgeving. De scholengemeenschap is ver op het gebied van digitaal onderwijs en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Voor deze plannen is echter wel snel internet nodig. Op de scholen wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van ‘virtual reality’, waarbij leerlingen zich met behulp van een speciale bril in een andere omgeving wanen.

Allemaal dataverkeer, waar dus veel bandbreedte voor nodig is. Om een snelle verbinding te kunnen realiseren, heeft het Tabor College de hulp ingeschakeld van Art Of Automation. En door samen te werken met Relined Fiber Network konden zij aan deze vraag voldoen.

Behoefte

De scholengemeenschap wil een onderwijsplek zijn die voor iedereen toegankelijk is. Er wordt uitdagend innovatief onderwijs gegeven en gewerkt aan zowel de beste toekomstkansen als aan een goede schooltijd. Ze willen leerlingen uitdagen en motiveren door lesstof spannend en leuk te maken, maar ze willen ze óók in staat stellen om in hun eigen tempo te leren. Dit is waar digitaal onderwijs om de hoek komt kijken.

Door middel van digitale middelen kan volgens hen onderwijs op maat geleverd worden. Om dit te kunnen optimaliseren, is snel internet nodig.

Het college was op zoek naar meer bandbreedte, tegen een betaalbare prijs en met DDOS-bescherming en schakelde hiervoor de hulp in van Art of Automation en indirect ook die van Relined Fiber Network.

Oplossing

Door samen te werken met Relined Fiber Network kon Art Of Automation aan deze vraag voldoen. Dankzij een redundante Dark Fiber backbone van Relined Fiber Network, tussen datacenters in Haarlem en Amsterdam en verschillende POP-stations van Art Of Automation in West-Friesland, kunnen scholen op eenvoudige wijze worden voorzien van snel internet.

Het Tabor College kreeg de primeur. Het resultaat: supersnel internet op drie locaties in Hoorn en een kans op internetuitval die nihil is.

Voordelen

  • Onafhankelijkheid
  • ‘Onbeperkte’ groeimogelijkheden
  • Schaalbaarheid
  • Marktconforme tarieven

"Relined werkt sinds 2013 met Art Of Automation, maar is voor velen binnen ons bedrijf al langer dan dat een betrouwbare partner. Zo ken ik Relined via mijn vorige werkgever. De samenwerking verloopt soepel. Alle personen waar wij contact mee hebben, kennen onze case meer dan voldoende, tonen er oprecht interesse in en kunnen bovendien een waardevolle bijdrage leveren. Relined neemt bovendien geenszins een positie in die onze concurrentiepositie in het geding kan brengen. Dit maakt het samenwerken nóg prettiger’.

David Jacobs
Commercieel directeur,  Art Of Automation