Relined Bereidt zich Voor op NIS-2: Versterking van Onze Cyberveiligheid

In de Europese Unie speelt cyberveiligheid een steeds grotere rol bij het versterken van onze weerbaarheid. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwing van een oorspronkelijke richtlijn NIS, namelijk NIS-2. Deze richtlijn is gericht op een verbetering van de digitale en economische weerbaarheid van Europese lidstaten. Al enige tijd is Relined in voorbereiding op deze vernieuwde richtlijn waarbij de implementatietermijn afloopt op 18-10-2024. Hierbij worden proactief stappen ondernomen zodat Relined ruim op tijd voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden.

Belangrijke vernieuwingen van NIS-2

Het originele Network & Information System directive voldeed niet meer aan de toenemende en in vorm veranderende cyberdreigingen. Het was daarom van belang om tijdig een Europese vernieuwing in het leven te roepen waarbij de volgende elementen werden vernieuwd:

  • Het toepassingsgebied wordt verbreed;
  • Beveiligingseisen worden verhoogd;
  • Rapportageverplichtingen worden verscherpt;
  • Handhaving & sancties worden versterkt;
  • Samenwerking tussen lidstaten (EU) wordt verbeterd.

 

Gericht op de toekomst

Door proactieve maatregelen en een sterke focus op compliance, risicobeheer en samenwerking zorgt Relined ervoor dat de organisatie niet alleen nu, maar ook in de toekomst robuust en veerkrachtig blijft tegen de steeds evoluerende cyberdreigingen.