Wij zijn genomineerd voor Channel Awards 2018

30-07-2018

Wij zijn genomineerd voor Channel Awards 2018 in de categorie Best Channel Project of the Year!

Channel awards

Met het project Twin datacenter-concept voor het Erasmus MC zijn wij genomineerd in de categorie “Best Channel Project of the Year”. Dit project is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Erasmus MC, Bytesnet, The Datacenter Group, Relined Fiber Network en Tallgrass. Middels het twin datacenter-concept kan Erasmus MC zich meer focussen op hun patiënten.

Relined genomeerd Channel Awards 2018

Jury commentaar
Datacenter Bytesnet heeft samen met The Datacenter Group voor het Erasmus medisch centrum in Rotterdam een twin datacenter-concept ontwikkeld waardoor de ICT-infrastructuur, welke redundant wordt aangesloten op het Dark Fiber netwerk van Relined Fiber Network en belicht is door de engineers van Tallgrass, van het ziekenhuis altijd beschikbaar blijft. Door het datacenter uit te besteden kan het Erasmus zich voortaan volledig focussen op hun kerntaak: de zorg van patiënten. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om het Twin datacenter-concept te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

Erasmus zorgproject
Het Erasmus Medisch Centrum voerde op ICT-gebied altijd alles zelf uit. De afgelopen tien jaar heeft de complexiteit en afhankelijkheid van de ICT zo’n enorme vlucht gemaakt, dat er bij het bestuur van het ziekenhuis een discussie ontstond over welke ICT-zaken zij het best zelf konden uitvoeren en welke overgelaten konden worden aan een externe partij. Met hun IT-infrastructuur beheert het ziekenhuis namelijk naast patiëntgegevens ook andere bedrijfskritische processen, zoals de alarmcentrales en het monitoren van patiënten die bijvoorbeeld op de intensive care liggen. Alles wat een ziekenhuis draaiende houdt. Het Erasmus MC heeft als eerste academisch ziekenhuis de stap durven nemen om alle datacenters volledig extern onder te brengen.

Resultaat
Door het uitbesteden van de IT-infrastructuur bespaart het ziekenhuis jaarlijks ongeveer 20 procent. Het Erasmus MC realiseert nu tegen lagere kosten meer functionaliteit, hogere beschikbaarheid en een betere beveiliging. De gewenste kwaliteits- en veiligheidsnormen worden gewaarborgd door de uitgebreide certificering van Bytesnet en The Datacenter Group, inclusief normen specifiek gericht op informatiebeveiliging in de zorgsector, onder meer met het oog op elektronische patiëntendossiers.

Stemmen
De strijd is begonnen en wij gaan voor de winst! Stem jij ook op ons?! Stemmen kan tot maandag 11 november 2018 en kan via onderstaande button:

STEM OP ONS!