Samenwerkingen

Preferred suppliers

Relined is de onafhankelijke verhuurder van onbenutte Dark Fiber in bestaande publieke en private glasvezelnetwerken in Nederland. Samen met onze preferred suppliers BT, ProRail en TenneT levert Relined Dark Fiber verbindingen door heel Nederland.

BT Dark Fiber network
ProRail Dark Fiber Network
TenneT Dark Fiber Network

Partner netwerken 

In het gehele land werkt Relined met diverse lokale en provinciale netwerken samen, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande glasvezelnetwerken in de grond.

De partner netwerken worden voornamelijk ingezet om redundantie (gescheiden routes) en de “last mile” verbindingen naar uw locatie te kunnen leveren. Door de samenwerking met deze partner netwerken zorgen wij voor een betere benutting van bestaande infrastructuur. Uiteraard werken al deze bedrijven conform onze vereisten en onder dezelfde SLA, Relined blijft het aanspreekpunt voor de gehele verbinding.

Benieuwd waar onze partners netwerk hebben? Bekijk de locaties op de kaart.

TReNT glasvezel

TReNT

TReNT Glasvezel is de darkfiber-leverancier van Oost-Nederland. Uniek aan TReNT is haar non-profit karakter. De enige aandeelhouder is namelijk stichting TReNT, met als bestuur Universiteit Twente, Oost NV en de Gebruikersraad.

In 1999 heeft TReNT in Enschede de eerste meters glasvezelnetwerk aangelegd. Sindsdien is het hard gegaan en heeft TReNT haar netwerk uitgerold over grote delen van Overijssel en Gelderland. TReNT kent zowel groot-zakelijke klanten als non-profit instellingen met meerdere vestigingen. Bovendien heeft zij netwerk aangelegd op meer dan 65 bedrijventerreinen.

Community Network Groningen

Community Network Groningen

Community Network levert open, hoogwaardige, betrouwbare en razendsnelle glasvezelverbindingen in de Noordelijke regio voor de zakelijke markt. Ons eigen netwerk beslaat de stad Groningen en in samenwerking met onze collega’s kunnen wij de drie Noordelijke provincies bedienen.

Het Community Network is een ‘open netwerk’: dat wil zeggen dat de infrastructuur gescheiden is van de diensten. Als aangesloten organisatie hebt u alle vrijheid om uit alle verschillende dienstleveranciers te kiezen.

Vitrumnet - Breedband Drechtsteden

Breedband Drechtsteden (Vitrumnet B.V.)

Het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk is al vele jaren een begrip in de regio Drechtsteden. Door de open netwerk structuur en de 100% onafhankelijkheid van het netwerk zijn er ongekende mogelijkheden.

Met hoogwaardige glasvezelverbindingen, verschillende eigen POP locaties, koppelingen met aanpalende netwerken en diensten aanbieders is het de perfecte basis voor een solide ICT infrastructuur. VitrumNet exploiteert het Breedband Drechtsteden netwerk en bedient een groot en groeiend aantal relaties in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem.

Rekam zakelijk glasvezel

Rekam

Rekam is de beheerder van het glasvezelnetwerk in Midden-Holland. Het netwerk is fijnvermaasd en via het netwerk zijn een groot aantal dienstenaanbieders actief.

In delen van de plaatsen Boskoop, Driebruggen, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Lekkerkerk, Lopik, Moordrecht, Ouderkerk aan de IJssel, Oudewater, Papekop, Reeuwijk, Schoonhoven, Snelrewaard, Stolwijk, Waarder en Waddinxveen heeft Rekam een eigen glasvezelnetwerk aangelegd.

Breedband Regio Eindhoven

Breedband Regio Eindhoven (BRE)

Breedband Regio Eindhoven (BRE) is een onafhankelijke aanbieder van dark fiber glasvezelverbindingen in o.a. Eindhoven, Veldhoven, Helmond en Geldrop.

Het is een initiatief van deelnemers uit de overheid, zorg, onderwijs, woningbouw en het bedrijfsleven. Het netwerk heeft een open karakter, wat betekend dat alle bedrijven en instellingen hier gebruik van kunnen maken. U kiest voor een verbinding tussen eigen locaties, naar uw datacenter of naar marktplaatsen zoals Eindhoven Fiber eXchange (EFX).

CAI Harderwijk

CAI Harderwijk 

Breednet Harderwijk is het zakelijke glasvezelnetwerk van het lokale kabel/netwerkbedrijf CAI Harderwijk, waarop sinds 2007 al honderden bedrijven zijn aangesloten.

Met een aansluiting op het open netwerk van Breednet bepaalt de klant zelf van wie hij of zij de ICT diensten afneemt. Door de koppeling met NDIX kunnen bedrijven en instellingen die ICT-diensten willen leveren aan klanten tegen gelijke en gunstige condities hun diensten aan een sterk groeiend aantal bedrijven en instellingen aanbieden. Op hun beurt kunnen die bedrijven en instellingen kiezen uit een breed aanbod van ICT-diensten van meer dan 80 dienstenaanbieders.

Glazen Maas

Glazen-Maas

Glazen-Maas levert een hoogwaardig, betrouwbaar en neutraal darkfiber glasvezelnetwerk binnen de regio Rotterdam. Glazen-Maas is een initiatief ter bevordering van de digitale innovatie in de regio Rotterdam. Tot onze klantenkring behoren instellingen uit de culturele sector, (semi)overheidsinstellingen zoals ziekenhuizen, (hoge)scholen, gemeente Rotterdam en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra, waaronder Rotterdam Internet Exchange (R-iX/NL-IX), Dataplace en KPN Datacenter Rotterdam is het mogelijk elke verbinding tot stand te brengen.

Stichting Glaslokaal

Stichting GlasLokaal levert sinds 2005 dark fiber en hoogwaardige breedbandverbindingen aan publieke en semipublieke instellingen in de regio Den Haag. De stichting focust zich daarbij op het onderwijssegment, alsmede op culturele en zorginstellingen, en het openbaar bestuur. GlasLokaal is mede op initiatief van de Gemeente Den Haag opgericht en heeft meer dan 300 locaties aangesloten op haar hoogwaardige en fijnmazige glasvezelnetwerk.

Kabelnoord

Kabelnoord

Kabelnoord is een kabel/netwerk bedrijf met zowel een coax- als glasvezelnetwerk in Noord Oost Friesland en de eilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Naast particuliere aansluitingen zijn inmiddels ook alle industrieterreinen en vele bedrijven van glasvezel voorzien, of hebben de mogelijkheid tot een glasvezelaansluiting.

E-Fiber

E-Fiber ontwikkelt, realiseert en exploiteert open glasvezelnetwerken en biedt dark fiber glasvezelverbindingen aan in de regio Noordoost Brabant.

Naast stadsaansluitingen, werken wij continu aan; infrastructuur, innovatie, techniek én mensen. Ons doel is om iedereen in Nederland te voorzien van glasvezel; of je nou in een stad, dorp of buitengebied woont.

Logo_FiberRevolution!_wit

FiberRevolution!

FiberRevolution! is een revolutionair glasvezelinitiatief binnen de Nederlandse markt: open onafhankelijk glasvezel tegen eerlijke scherpe prijzen met transparante spelregels. Wij maken betaalbaar glasvezel mogelijk voor ondernemingen en bedrijventerreinen.

De gebiedsdekkende netwerken komen tot stand door nauwe samenwerking met lokale ondernemersvereniging(en). Hierbij is vrij verkeer van data en diensten ons uitgangspunt. FiberRevolution! is gestart in 2014 en heeft inmiddels honderden aansluitingen op een groot aantal bedrijventerreinen gerealiseerd, o.a. in Tilburg, Rotterdam, Nieuwkoop, Heemskerk, Vlaardingen Boskoop en Alphen aan den Rijn.

Logo Breedband Delft

Breedband Delft

Breedband Delft beheert een eigen glasvezelnetwerk voor regionale organisaties. Het netwerk van Breedband Delft strekt zich uit over Delft, het Westland en een groot gedeelte van Nootdorp en Pijnacker. Er wordt continu gewerkt aan uitbreiding van het netwerk en de dienstverlening.

Ons betrouwbare en snelle glasvezelnetwerk biedt organisaties de mogelijkheid om door middel van VoIP en SaaS aanzienlijke kosten te besparen.

Midden Brabant-Glas

Midden Brabant-Glas

Midden-BrabantGlas is een burgerinitiatief dat zich sinds een eind 2015 inzet om mensen uit Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van Den Bosch, Vught, Haaren, een deel Oisterwijk, Tilburg en Goirle bij elkaar te brengen om zelf via een coöperatief model een glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te gaan laten leggen.

Glasnet Zoetermeer

Glasnet Zoetermeer

Glasnet Zoetermeer is een lokaal coöperatief glasvezelnetwerk en heeft geen winstoogmerk. Het glasvezelnetwerk is volledig open voor internet-, telefonie-, cloud-, en ICT-leveranciers. Glasnet Zoetermeer richt zich op de gehele zakelijke markt en kan een betaalbare aansluiting voor zowel grote als kleine en/of startende bedrijven aanbieden.

Glasnet Haansberg

Glasnet Haansberg te Rijen is een initiatief voor én door ondernemers op bedrijvenpark de Haansberg.

Glasvezel voor een snelle internetverbinding is tegenwoordig een onmisbare schakel binnen elke bedrijfsvoering. Zo is er in 2015 een werkgroep opgericht die onderzocht heeft of dat er glasvezel uitgerold kon worden en mét succes! De Coöperatieve Vereniging is opgericht in oktober 2016 en levert sindsdien glasvezelaansluiting op industrieterrein Haansberg.

Stadsring Leeuwarden

De Stadsring Leeuwarden is een kwalitatief hoogwaardig glasvezelnetwerk, bestemd voor zakelijk gebruik. De Stadsring is een uitgebreid netwerk van vele kilometers dwars door Leeuwarden. Glasvezel maakt veel mogelijk. Vele diensten tegelijk met een ongekende snelheid over dezelfde verbinding, dat wil de Stadsring bieden aan haar klanten.

De Stadsring Leeuwarden is een open netwerk. Dit betekent dat het netwerk onder dezelfde condities door iedereen kan worden gebruikt. Dat maakt de Stadsring Leeuwarden tot een uniek product met gelijke mogelijkheden voor iedereen.

Overige partners

ADVA Optical Networking

ADVA Optical Networking empowers the optical edge. ADVA Optical Networking is a global supplier of packet and optical (WDM) solutions that power the world’s largest networks. Our products combine innovative hardware with intelligent software to make networks smarter, faster and more efficient.

Truecom Glasvezel

TrueCom

TrueCom ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt Datacenter Interconnect , Access en Draadloze oplossingen. TrueCom creëert de verbindingen en past hiervoor de juiste technologie toe, van netwerken voor op kantoor voor mobiele gebruikers tot optische netwerken. Deze netwerken kan TrueCom beveiligen tegen afluisterpraktijken door monitoring en laag 1 en 2 encryptie aan te bieden.

Fiber Carrier Association

Fiber Carrier Association

De FCA heeft als missie om onafhankelijke carriers in Nederland een platform te bieden en de onderlinge samenwerking daartussen te bevorderen. Deze samenwerking bevordert op zijn beurt de groei van de individuele carrier en daarnaast de kwaliteit van de infrastructuur in heel Nederland.