BT

BT levert zijn klanten een breed portfolio aan netwerk gebaseerde IT-diensten. Hierbij ligt de focus op cloud, unified communications en cyberbeveiliging, diensten die grote organisaties nodig hebben om digitale transformatie mogelijk te maken. Naast het omvangrijke glasvezelnetwerk beschikt BT in Nederland ook over drie datacentra, waaronder in Amsterdam.

Tennet

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (TSO), met activiteiten in Nederland en in Duitsland. Wij streven ernaar om een betrouwbare en ononderbroken levering van elektriciteit in ons hoogspanningsnet te garanderen voor ongeveer 41 miljoen mensen.

ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten wij ons 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. We willen het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer maken en werken daar dagelijks aan. Dat doen we altijd met aandacht voor onze invloed op het milieu en de samenleving.

NGN

Met meer dan 10 jaar ervaring in de verhuur van glasvezelkabels, opereert NGN Fiber Network KG als een regionale en nationale partner van zijn klanten in heel Duitsland. Hoge flexibiliteit en klantgerichtheid kwalificeren het bedrijf als betrouwbare en efficiënte partner.

PARTNERNETWERKEN

Dark Fiber partnernetwerken - Nederland

In Nederland werken we samen met diverse lokale en provinciale partnerglasvezelnetwerken. Zo kunt u optimaal gebruikmaken van de bestaande glasvezelnetwerken. Partnernetwerken gebruiken we vooral om redundantie (gescheiden routes) te realiseren en om de ‘last mile’ naar uw locatie(s) tot stand te brengen.

Eén aanspreekpunt

Door de samenwerking met partnernetwerken, benutten we de bestaande infrastructuren optimaal. Goed om te weten: alle bedrijven waarmee wij samenwerken, hanteren minimaal dezelfde kwaliteitseisen als Relined. Ook werken zij onder dezelfde SLA en blijft Relined altijd uw aanspreekpunt.

TReNT

TReNT Glasvezel is leverancier van dark fiber glasvezelverbindingen. Met ons eigen netwerk bieden wij bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste, veilige en schaalbare infrastructuur. Bovendien heeft TReNT haar netwerk aangelegd op meer dan 65 bedrijventerreinen.

Het glasvezelnetwerk van TReNT is een ‘open netwerk’. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. TReNT is begin 2020 overgenomen door Alliander en heeft daardoor ook de beschikking gekregen over een netwerk in Flevoland, Friesland en Noord-Holland.

Breedband Regio Eindhoven (BRE)

Breedband Regio Eindhoven (BRE) is een onafhankelijke aanbieder van dark fiber glasvezelverbindingen in o.a. Eindhoven, Veldhoven, Helmond en Geldrop.

Het is een initiatief van deelnemers uit de overheid, zorg, onderwijs, woningbouw en het bedrijfsleven. Het netwerk heeft een open karakter, wat betekend dat alle bedrijven en instellingen hier gebruik van kunnen maken. U kiest voor een verbinding tussen eigen locaties, naar uw datacenter of naar marktplaatsen zoals Eindhoven Fiber eXchange (EFX).

Breedband Drechtsteden (Vitrumnet B.V.)

Het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk is al vele jaren een begrip in de regio Drechtsteden. Door de open netwerk structuur en de 100% onafhankelijkheid van het netwerk zijn er ongekende mogelijkheden.

Met hoogwaardige glasvezelverbindingen, verschillende eigen POP locaties, koppelingen met aanpalende netwerken en diensten aanbieders is het de perfecte basis voor een solide ICT infrastructuur. VitrumNet exploiteert het Breedband Drechtsteden netwerk en bedient een groot en groeiend aantal relaties in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem.

Glazen-Maas

Glazen-Maas levert een hoogwaardig, betrouwbaar en neutraal darkfiber glasvezelnetwerk binnen de regio Rotterdam. Glazen-Maas is een initiatief ter bevordering van de digitale innovatie in de regio Rotterdam. Tot onze klantenkring behoren instellingen uit de culturele sector, (semi)overheidsinstellingen zoals ziekenhuizen, (hoge)scholen, gemeente Rotterdam en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra, waaronder Rotterdam Internet Exchange (R-iX/NL-IX), Dataplace en KPN Datacenter Rotterdam is het mogelijk elke verbinding tot stand te brengen.

Kabelnoord

Kabelnoord is een kabel/netwerk bedrijf met zowel een coax- als glasvezelnetwerk in Noord Oost Friesland en de eilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Naast particuliere aansluitingen zijn inmiddels ook alle industrieterreinen en vele bedrijven van glasvezel voorzien, of hebben de mogelijkheid tot een glasvezelaansluiting.

FiberRevolution!

FiberRevolution! is een revolutionair glasvezelinitiatief binnen de Nederlandse markt: open onafhankelijk glasvezel tegen eerlijke scherpe prijzen met transparante spelregels. Wij maken betaalbaar glasvezel mogelijk voor ondernemingen en bedrijventerreinen.

De gebiedsdekkende netwerken komen tot stand door nauwe samenwerking met lokale ondernemersvereniging(en). Hierbij is vrij verkeer van data en diensten ons uitgangspunt. FiberRevolution! is gestart in 2014 en heeft inmiddels honderden aansluitingen op een groot aantal bedrijventerreinen gerealiseerd, o.a. in Tilburg, Rotterdam, Nieuwkoop, Heemskerk, Vlaardingen Boskoop en Alphen aan den Rijn.

Midden Brabant-Glas

Midden-BrabantGlas is een burgerinitiatief dat zich sinds een eind 2015 inzet om mensen uit Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van Den Bosch, Vught, Haaren, een deel Oisterwijk, Tilburg en Goirle bij elkaar te brengen om zelf via een coöperatief model een glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te gaan laten leggen.

Glasnet Haansberg

Glasnet Haansberg te Rijen is een initiatief voor én door ondernemers op bedrijvenpark de Haansberg.

Glasvezel voor een snelle internetverbinding is tegenwoordig een onmisbare schakel binnen elke bedrijfsvoering. Zo is er in 2015 een werkgroep opgericht die onderzocht heeft of dat er glasvezel uitgerold kon worden en mét succes! De Coöperatieve Vereniging is opgericht in oktober 2016 en levert sindsdien glasvezelaansluiting op industrieterrein Haansberg.

Community Network Groningen

Community Network levert open, hoogwaardige, betrouwbare en razendsnelle glasvezelverbindingen in de Noordelijke regio voor de zakelijke markt. Ons eigen netwerk beslaat de stad Groningen en in samenwerking met onze collega’s kunnen wij de drie Noordelijke provincies bedienen.

Het Community Network is een ‘open netwerk’: dat wil zeggen dat de infrastructuur gescheiden is van de diensten. Als aangesloten organisatie hebt u alle vrijheid om uit alle verschillende dienstleveranciers te kiezen.

Rekam

Rekam is de beheerder van het glasvezelnetwerk in Midden-Holland. Het netwerk is fijnvermaasd en via het netwerk zijn een groot aantal dienstenaanbieders actief.

In delen van de plaatsen Boskoop, Driebruggen, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Lekkerkerk, Lopik, Moordrecht, Ouderkerk aan de IJssel, Oudewater, Papekop, Reeuwijk, Schoonhoven, Snelrewaard, Stolwijk, Waarder en Waddinxveen heeft Rekam een eigen glasvezelnetwerk aangelegd.

CAI Harderwijk

Breednet Harderwijk is het zakelijke glasvezelnetwerk van het lokale kabel/netwerkbedrijf CAI Harderwijk, waarop sinds 2007 al honderden bedrijven zijn aangesloten.

Met een aansluiting op het open netwerk van Breednet bepaalt de klant zelf van wie hij of zij de ICT diensten afneemt. Door de koppeling met NDIX kunnen bedrijven en instellingen die ICT-diensten willen leveren aan klanten tegen gelijke en gunstige condities hun diensten aan een sterk groeiend aantal bedrijven en instellingen aanbieden. Op hun beurt kunnen die bedrijven en instellingen kiezen uit een breed aanbod van ICT-diensten van meer dan 80 dienstenaanbieders.

Stichting Glaslokaal

Stichting GlasLokaal levert sinds 2005 dark fiber en hoogwaardige breedbandverbindingen aan publieke en semipublieke instellingen in de regio Den Haag. De stichting focust zich daarbij op het onderwijssegment, alsmede op culturele en zorginstellingen, en het openbaar bestuur. GlasLokaal is mede op initiatief van de Gemeente Den Haag opgericht en heeft meer dan 300 locaties aangesloten op haar hoogwaardige en fijnmazige glasvezelnetwerk.

E-Fiber

E-Fiber ontwikkelt, realiseert en exploiteert open glasvezelnetwerken en biedt dark fiber glasvezelverbindingen aan in de regio Noordoost Brabant.

Naast stadsaansluitingen, werken wij continu aan; infrastructuur, innovatie, techniek én mensen. Ons doel is om iedereen in Nederland te voorzien van glasvezel; of je nou in een stad, dorp of buitengebied woont.

Breedband Delft

Breedband Delft beheert een eigen glasvezelnetwerk voor regionale organisaties. Het netwerk van Breedband Delft strekt zich uit over Delft, het Westland en een groot gedeelte van Nootdorp en Pijnacker. Er wordt continu gewerkt aan uitbreiding van het netwerk en de dienstverlening.

Ons betrouwbare en snelle glasvezelnetwerk biedt organisaties de mogelijkheid om door middel van VoIP en SaaS aanzienlijke kosten te besparen.

Glasnet Zoetermeer

Glasnet Zoetermeer is een lokaal coöperatief glasvezelnetwerk en heeft geen winstoogmerk. Het glasvezelnetwerk is volledig open voor internet-, telefonie-, cloud-, en ICT-leveranciers. Glasnet Zoetermeer richt zich op de gehele zakelijke markt en kan een betaalbare aansluiting voor zowel grote als kleine en/of startende bedrijven aanbieden.

Stadsring Leeuwarden

De Stadsring Leeuwarden is een kwalitatief hoogwaardig glasvezelnetwerk, bestemd voor zakelijk gebruik. De Stadsring is een uitgebreid netwerk van vele kilometers dwars door Leeuwarden. Glasvezel maakt veel mogelijk. Vele diensten tegelijk met een ongekende snelheid over dezelfde verbinding, dat wil de Stadsring bieden aan haar klanten.

De Stadsring Leeuwarden is een open netwerk. Dit betekent dat het netwerk onder dezelfde condities door iedereen kan worden gebruikt. Dat maakt de Stadsring Leeuwarden tot een uniek product met gelijke mogelijkheden voor iedereen.

FiberFlevo/FiberNH

FiberNH en FiberFlevo leggen zich toe op het aanbieden van snel en betrouwbaar open glasvezelnetwerk op de zogeheten witte adressen. Dit zijn veelal woningen in het buitengebied en industrieterreinen waar bewoners en bedrijven nu nog met een relatief trage verbinding te kampen hebben.

OVERIGE PARTNERS

ADVA Optical Networking

ADVA Optical Networking empowers the optical edge. ADVA Optical Networking is a global supplier of packet and optical (WDM) solutions that power the world’s largest networks. Our products combine innovative hardware with intelligent software to make networks smarter, faster and more efficient.

Arcadiz

Arcadiz is een vooraanstaande optische Netwerk Integrator met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en 24/7 monitoren en onderhouden van business kritische telecom netwerken in de Benelux. De turnkey opgeleverde netwerken, gebouwd met de meest vooruitstrevende optische technologieën, helpen onze klanten bij de steeds groeiende vraag naar bandbreedte, veiligheid en efficiëntie.

TrueCom

TrueCom ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt Datacenter Interconnect , Access en Draadloze oplossingen. TrueCom creëert de verbindingen en past hiervoor de juiste technologie toe, van netwerken voor op kantoor voor mobiele gebruikers tot optische netwerken. Deze netwerken kan TrueCom beveiligen tegen afluisterpraktijken door monitoring en laag 1 en 2 encryptie aan te bieden.

BRANCHEORGANISATIES

Fiber Carrier Association

De FCA heeft als missie om onafhankelijke carriers in Nederland een platform te bieden en de onderlinge samenwerking daartussen te bevorderen. Deze samenwerking bevordert op zijn beurt de groei van de individuele carrier en daarnaast de kwaliteit van de infrastructuur in heel Nederland.

VATM

De VATM vertegenwoordigt meer dan negentig telecommunicatie- en multimediabedrijven die actief zijn op de Duitse markt. Het motto “Concurrentie verenigt” is de basis van hun gezamenlijke inzet. Het succes van vrije concurrentie is duidelijk merkbaar voor eindklanten in dalende prijzen, aantrekkelijkere service en een breed scala aan producten en diensten. Zowel in de commerciële als in de particuliere sector.

BREKO

Het BREKO Verband is een samenwerkingsverband binnen de Duitse glasvezelindustrie. De vereniging vertegenwoordigt het merendeel van de exploitanten van breedbandnetwerken in Duitsland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor meer dan 60% van de FTTB/FTTH-glasvezelaansluitingen. Sinds de oprichting in 1999 heeft BREKO met succes gepleit voor concurrentie op de Duitse telecommunicatiemarkt.