Dark Fiber netwerk – Denemarken

Vanaf 2019 levert Relined Dark Fiber verbindingen via een G.654.D Low Loss (LL) zeekabel (COBRA datakabel) naar Denemarken, welke tussen Eemshaven en Esbjerg ligt. Bij de laatstgenoemde wordt de verbinding via de infrastructuur over het land opgepakt richting o.a. Kopenhagen, Esbjerg (waar een zeekabel ligt naar de UK), en Bulbjerg (waar een zeekabel ligt naar Noorwegen).

De zeekabel heeft een unieke ligging ten opzichte van concurrerende verbindingen. Zo kan via de kabel o.a. een betrouwbare en supersnelle verbinding tussen Amsterdam en Kopenhagen gerealiseerd worden.

Denemarken heeft een uitgebreide glasvezelinfrastructuur. Diverse carriers zijn aangesloten op de meeste populaire carrier-neutrale datacenters, evenals landingsstations voor onderzeese kabels en buitenlandse glasvezelkabels, die het land met de rest van Europa verbinden.

Colocatie datacenters

De meeste colocatie datacenters in het land zijn gevestigd in of rond de hoofdstad Kopenhagen. Het grootste deel van het verkeer in Denemarken wordt hier geruild. Peering gebeurt voornamelijk via private peering in de carrier-neutrale datacenters of via het internet-uitwisselingspunt DIX (Danish Internet Exchange).

COBRA Fiber Optic Cable

De COBRA Fiber Optic Cable, de zeekabel tussen Eemshaven (Nederland) en Esbjerg (Denemarken), wordt uitsluitend in de vorm van Dark Fiber verhuurd. Op het vaste land kan de verbinding eenvoudig worden opgepakt door Energinet, onze partner in de COBRA Fiber Optic Cable. Uiteraard is het ook mogelijk om met andere carriers te connecteren, zoals Global Connect, Telia, Colt, TDC, Zayo en GTT.

Volledig redundant

De COBRA Fiber Optic Cable ligt volledig redundant aan alternatieve verbindingen richting Denemarken. Dit heeft als voordeel dat we uw verbinding tussen Amsterdam en Kopenhagen met slechts twee operators realiseren. Een land-gebaseerde route tussen landen passeert doorgaans verschillende grenzen en operators. Daarnaast bepaalt de snelheid van het licht de demping; de vertraging tussen verzending en ontvangst van data. Onderzeese kabels volgen meestal het meest efficiënte rechte-lijnpad. Dit leidt tot lagere latentie in vergelijking met een land-gebaseerde route tussen dezelfde punten.

Interesse? Meer informatie?Neem contact met ons op!

Bekijk het netwerk

Klik hier

Dark Fiber

Dark Fiber, ook wel onbelichte glasvezel genoemd, biedt vele mogelijkheden voor een schaalbaar netwerk in eigen beheer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer