Dark Fiber netwerk – Denemarken

Vanaf 2019 levert Relined Dark Fiber verbindingen via een G.654.D Low Loss (LL) zeekabel naar Denemarken. Hier wordt de verbinding via de infrastructuur over het land opgepakt richting o.a. Kopenhagen, Esbjerg (zeekabel naar de UK), en Bolbjerg (zeekabel naar Noorwegen). Denemarken heeft een uitgebreide glasvezelinfrastructuur. Diverse carriers zijn aangesloten op de meeste populaire carrier-neutrale datacenters, evenals landingsstations voor onderzeese kabels en buitenlandse glasvezelkabels, die het land met de rest van Europa verbinden.

Colocatie datacenters

De meeste colocatie datacenters in het land zijn gevestigd in of rond de hoofdstad Kopenhagen. Het grootste deel van het verkeer in Denemarken wordt hier geruild. Peering gebeurt voornamelijk via private peering in de carrier-neutrale datacenters of via het internet-uitwisselingspunt DIX (Danish Internet Exchange).

COBRA Fiber Optic Cable

De COBRA Fiber Optic Cable, de zeekabel tussen Eemshaven (Nederland) en Endrup (Denemarken), wordt uitsluitend in de vorm van Dark Fiber verhuurd. Op het vaste land kan de verbinding eenvoudig worden opgepakt door Energinet, onze partner in de COBRA Fiber Optic Cable. Uiteraard is het ook mogelijk om met andere carriers te connecteren, zoals Global Connect, Telia, Colt, TDC, Zayo en GTT.

Volledig redundant

De COBRA Fiber Optic Cable ligt volledig redundant aan alternatieve verbindingen richting Denemarken. Dit heeft als voordeel dat we uw verbinding tussen Amsterdam en Kopenhagen met slechts twee operators realiseren. Een land-gebaseerde route tussen landen passeert doorgaans verschillende grenzen en operators. Daarnaast bepaalt de snelheid van het licht de demping; de vertraging tussen verzending en ontvangst van data. Onderzeese kabels volgen meestal het meest efficiënte rechte-lijnpad. Dit leidt tot lagere latentie in vergelijking met een land-gebaseerde route tussen dezelfde punten.

Referenties & Klantencases