Offshore dark fiber netwerk

Directe verbinding middels de COBRA Fiber Optic Cable

De snelste route van Amsterdam naar Denemarken

Een betrouwbare en snelle verbinding naar de Nordics. Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Kopenhagen? De zeekabel tussen Nederland en Denemarken, geëxploiteerd door Relined, maakt het mogelijk. Deze COBRA Fiber Optic Cable ligt uniek ten opzichte van concurrerende verbindingen en biedt een directe verbinding tussen Nederland en Denemarken. Voordelen van dit offshore dark fiber netwerk? Een kortere route betekent lagere demping en een supersnelle verbinding. Bovendien zijn koppelingen mogelijk naar o.a. UK, Noorwegen en de VS.

Hoe verder op het vaste land?

Op het vaste land wordt de verbinding opgepakt door Energinet, onze partner in de COBRA Fiber Optic Cable. Verbindingen richting Kopenhagen, Esbjerg (waar een zeekabel ligt naar de UK) en Bulbjerg (waar een zeekabel ligt naar Noorwegen) worden eenvoudig gerealiseerd. Uiteraard is het ook mogelijk met andere carriers te connecteren.

COBRA Fiber optic Cable

Infrastructuur Denemarken

Denemarken heeft een uitgebreide glasvezelinfrastructuur. Diverse carriers zijn aangesloten op de meeste populaire carrier-neutrale datacenters. Evenals landingsstations voor onderzeese kabels en buitenlandse glasvezelkabels, die het land met de rest van Europa verbinden. De meeste colocatie datacenters zijn gevestigd in of rond de hoofdstad Kopenhagen. Het grootste deel van het verkeer in Denemarken wordt hier geruild. Peering gebeurt voornamelijk via private peering in de carrier-neutrale datacenters of via het internet-uitwisselingspunt DIX (Danish Internet Exchange).

Datacenters lijst

Ons netwerk is altijd in beweging. Geregeld sluiten wij nieuwe, goed beveiligde datacenters (redundant) erop aan. Inmiddels zijn dit er ruim 120!

ILA sites

Regeneratie-apparatuur kunt u bij Relined op strategische punten in het land plaatsen. Vrijwel al onze locaties zijn optimaal beveiligd.

Netwerkpartners

Geen netwerk in uw regio? Dan werken wij samen met lokale en regionale netwerken, tegen dezelfde hoge netwerkeisen.

Interactieve netwerkkaart

Netwerkkaart