Dark Fiber Netwerk

Landelijke dekking
Relined heeft een landelijk dekkende Dark Fiber infrastructuur. Ons netwerk heeft een unieke ligging in de hoogspanningsmasten (via TenneT) en langs de spoordijken (via ProRail) waarbij wij lange afstanden kunnen overbruggen tegen een zeer lage demping.
Interconnecties
Naast de verbindingen op nationaal niveau en ons fijnmazige Dark Fiber netwerk in de stadskernen is het tevens mogelijk om op diverse plaatsen in Nederland te koppelen met netwerken in België, Duitsland en de UK. Onder andere op de grens bij Bad-Nieuweschans, Maastricht, Roosendaal en Venlo, zijn wij u, samen met onze partners in deze landen, graag van dienst. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld een verbinding leveren van Amsterdam naar Düsseldorf, Frankfurt, Londen of Brussel.
Dark Fiber Netwerkkaart Nederland
Stadskernen
Naast de landelijke trajecten kan Relined ook in de stadskernen Dark Fiber leveren. Zo hebben we in Amsterdam, Rotterdam en Deventer een eigen fijnmazig glasvezel netwerk, waarop vrijwel alle carrier neutrale datacenters zijn aangesloten.
Samenwerking
In het gehele land werken we met diverse (inter)lokale en provinciale netwerken samen, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande glasvezelnetwerken in de grond. Zo werken we onder andere samen met Breedband Delft, Breedband Regio Eindhoven, Community Network Groningen, Cogas , TReNT, Breedband Arnhem en Vitrumnet om de laatste meters naar uw locatie te kunnen overbruggen en de aansluitkosten zo laag mogelijk te houden. Uiteraard werken al deze bedrijven conform onze vereisten en onder dezelfde SLA.

Referenties

Referentie-Aventus-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-DataPlace-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-EFX-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-Fujitsu-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-I3D-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-NDIX-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk
Referentie-Previder-Nationaal-Dark-Fiber-Netwerk