Doe de postcode check!

Postcode

Huisnr.

Toev.

Managed Dark Fiber

Relined heeft een landelijk dekkend glasvezelnetwerk in Nederland. Ons netwerk wordt enkel verhuurd o.b.v. Dark Fiber, onbelichte glasvezel.

Dark Fiber wordt gebruikt door bedrijven die behoefte hebben aan een zeer stabiele, betrouwbare en veilige verbinding die schaalbaar is. Onze klanten hebben de vrijheid om zelf de juiste transmissieapparatuur aan te schaffen. Daarnaast kunnen zij door de schaalbaarheid van Dark Fiber, wat oneindig is, op ieder moment zelf de verbindingen met de gewenste diensten en bandbreedte inrichten en uitbreiden zonder dat hiervoor extra bandbreedte ingekocht hoeft te worden.

Download hier de technische specificaties van onze Dark Fibers
Lees hier wat dark fiber voor uw organisatie kan betekenen: 10 redenen voor Dark Fiber.

Onze dark fiber wordt onder andere ingezet voor:

  • Colocatie
  • Redundantie
  • Back-up
  • VoIP
  • Werkplekbeheer

Wat is Dark Fiber?

Dark Fiber, ook wel onbelichte glasvezel genoemd, is een term die wordt gebruikt voor glasvezels waar nog geen actieve apparatuur op is aangesloten. De actieve apparatuur verzorgt het zenden en ontvangen van de data door de glasvezel. Zonder de actieve apparatuur blijft de fiber dus letterlijk onbelicht, hier komt de term ‘Dark Fiber’ vandaan.

Dark fiber specificaties

Relined maakt alleen gebruik van single-mode vezels van vier verschillende typen. In de hoogspanningsmasten wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van G.653 vezels of G.655 vezels. In de spoordijken wordt er gebruik gemaakt van het type G.652. Het netwerk in Amsterdam bestaat voornamelijk uit G.652 en het nieuwe type Ultra Optical Fiber. De Ultra Optical Fiber zal de andere vezeltypes op den duur gaan vervangen.

Klik op onderstaande documenten voor meer informatie
betreffende de verschillende vezeltypes:

G.652 ITU specificaties
G.653 ITU specificaties
G.655 ITU specificaties

Ook profiteren van een stabiele, betrouwbare en veilige verbinding?

Wilt u meer weten waarom wij enkel kiezen voor single mode vezels? Of wilt u meer weten over glasvezel?

Klik dan hier.