Klantsegmenten

Relined verhuurt haar Dark Fiber infrastructuur aan de zakelijke markt,
daarmee richt zij zich op een aantal klantsegmenten.

Datacenters
De datacenters zijn voor Relined belangrijke partners. Of het nu gaat om het aansluiten van nieuwe datacenters op het netwerk of het leveren van verbindingen aan klanten van en naar datacenters, Relined biedt met haar Dark Fibers een unieke oplossing. Bijna alle carrier neutrale datacenters zijn redundant op onze infrastructuur aangesloten, daarnaast onderzoeken we voortdurend welke nieuwe datacenters we aan kunnen sluiten op ons netwerk.

Netwerk Operators
Verschillende netwerk operators gebruiken onze glasvezel infrastructuur als backbone van hun netwerk. De Netwerk Operators kopen bij Relined Dark Fibers in om vervolgens managed diensten aan eindklanten te leveren. Aangezien Relined als enige in de markt alleen Dark Fiber levert zijn wij geen concurrent van onze eigen klanten. Waar nodig maakt Relined gebruik van Netwerk Operators om bijvoorbeeld de last mile Dark Fibers in te huren. Doordat Relined een landelijk maar geen fijnmazig netwerk heeft kan er perfect samengewerkt worden met regionale Dark Fiber leveranciers om bij bepaalde klantcases een verbinding te leveren zonder te hoeven graven.

Internet Service Providers
Internet Service Providers maken gebruik van onze Dark Fibers om diensten aan eindklanten te kunnen aanbieden. Aangezien Relined zelf geen managed diensten aanbiedt concurreren wij ook niet met onze klanten in dit segment. Flexibiliteit en capaciteit is voor de Internet Service Providers van cruciaal belang om de diensten te kunnen garanderen.

Klantcase NDIX

Hosting
Voor het hosten van uw website bent u vaak aangewezen op een hosting provider. Hosting providers willen voor hun dienstverlening de hoogste uptime garanderen. Om deze reden maken ze veel gebruik van een colocatie/datacenter, door de veelheid aan on-net carrier neutrale datacenters kiezen veel hosting providers voor een Dark Fiber van Relined.

Klantcase i3d.net

System Integrators
Een system integrator levert haar klanten een totaal oplossing, bij deze totaal oplossing hoort ook connectiviteit. Of het nu gaat om een VoIP, Cloud of Datacenter oplossing in alle gevallen is een stabiele verbinding noodzakelijk. Voor veel system integrators is Relined de leverancier van Dark Fiber in Nederland. Doordat Relined in vrijwel alle carrier neutrale datacenters aanwezig is biedt dit de system integrator en haar eindklant vele mogelijkheden.

Grootzakelijk
In de grootzakelijke markt stijgt de vraag naar bandbreedte nog steeds. Daarnaast is voor een groeiende organisatie schaalbaarheid erg belangrijk. Of het nu gaat om een internetverbinding voor uw medewerkers of om colocatie/backup, Relined kan samen met partners de complete infrastructuur faciliteren.

Zorg
Met de invoer van het elektronisch klantdossier is de vraag naar stabiele en veilige verbindingen binnen de zorg toegenomen. De Dark Fibers van Relined liggen voor het overgrote deel op ProRail terrein of in de hoogspanningsmasten van TenneT, dit waarborgt de veiligheid van de vezel en data.

Overheid
De overheid heeft behoefte aan een stabiele en betrouwbare data verbinding. Dark Fibers geven overheidsinstanties de mogelijkheid om verbindingen volledig in eigen beheer te managen. Naast het in eigen beheer hebben van je glasvezelverbinding is schaalbaarheid en veiligheid voor de overheid essentieel in hun ICT

Klantcase ROC Aventus