oneCentral

Een stabiele en redundante Dark Fiber verbinding voor oneCentral dankzij Relined Fiber Network

Een infrastructuur die klaar is voor een toekomst waarin nog veel meer datacapaciteit wordt gevraagd. Maar óók een infrastructuur die eenvoudig in beheer en optimaal schaalbaar is. Met dat uitgangspunt in het achterhoofd heeft zakelijke telecomprovider oneCentral een nieuwe architectuur ontworpen, ingevuld met de benodigde netwerk- en virtualisatietechnologie, in nauw overleg met partners uitgerold.

Om deze infrastructuur te kunnen realiseren – en om twee datacenters redundant aan te sluiten op het netwerk – heeft oneCentral meerdere Dark Fiber verbindingen van Relined afgenomen.

Dit levert de operator een hele stabiele en opnieuw redundante verbinding op.

Behoefte

Een infrastructuur die klaar is voor een toekomst waarin nog veel meer datacapaciteit wordt gevraagd, eenvoudig in beheer en optimaal schaalbaar.

Oplossing

Een geheel nieuw netwerk en hostingplatform, waarbij de koppeling tussen de huidige twee datacenters wordt gerealiseerd met behulp van meerdere Dark Fiber verbindingen van Relined. Deze glasvezelverbindingen kruizen elkaar nergens.

Voordelen

  • Betere redundantie
  • ‘Onbeperkte’ groeimogelijkheden
  • Schaalbaarheid

Als afnemer zul je hoogstens een onderbreking van een fractie van een seconde merken. Voor steeds meer organisaties is dat ook een must op het gebied van business continuity.”

Jan-Willem van der Meij,

Technical Manager