NDIX

NDIX en Relined: elkaar aanvullen en versterken

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren. NDIX sluit bedrijven en instellingen in Nederland en Duitsland via glasvezelverbindingen aan op haar digitale marktplaats. NDIX werkt samen met meer dan 45 leveranciers van dataverbindingen. Relined is een van de preferred suppliers als het gaat om de verbindingen, die de backbone van het NDIX-netwerk vormen.

De samenwerking tussen NDIX en Relined werd in 2007 bekrachtigd met het leveren van de eerste verbinding ten behoeve van de NDIX-backbone. Vanaf dat moment is de samenwerking verder uitgebouwd.

De diensten van NDIX zijn een goede aanvulling op het Dark Fiber netwerk, dat Relined levert en beheert. Beide bedrijven zijn geen concurrenten van elkaar, omdat Relined alleen Dark Fiber levert en geen aanvullende diensten. Sterker nog, de bedrijven vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Behoefte

Betrouwbare verbindingen met grote capaciteit om datacenters met elkaar te verbinden. Omdat klanten van NDIX erg afhankelijk zijn van de NDIX-aansluitingen, is het van groot belang dat er voor de backbone uitsluitend betrouwbare verbindingen worden gebruikt.

Oplossing

Een Dark Fiber netwerk voor de backbone van het NDIX-netwerk met verbindingen die de verschillende datacenters geografisch gescheiden ontsluiten. NDIX gebruikt de door Relined geleverde Dark Fiber infrastructuur als backbone-netwerk en om datacenters, waar NDIX apparatuur heeft geplaatst (PoP’s), met elkaar te verbinden. De verbindingen van Relined worden daarnaast gebruikt om redundantie in het netwerk in te bouwen. Deze redundantie wordt gerealiseerd door de belangrijkste PoP-locaties in het netwerk met twee fysiek gescheiden Dark Fibers in een ring op te nemen.

Dennis Snijder, NDIX: “De samenwerking met Relined verloopt erg plezierig. De medewerkers van Relined zijn altijd beschikbaar voor vragen en denken met ons mee. Dat is de kracht van een goede samenwerking!”

Voordelen

  • Lage demping
  • Weinig tot geen storingen onder andere door ligging in de
    spoordijken
  • Plezierige samenwerking
  • Marktconforme tarieven

“De goede prijs/kwaliteitverhouding, dekking van het netwerk en de lage demping op de verbindingen zijn belangrijke redenen voor ons om Dark Fiber verbindingen af te nemen bij Relined.”

Dennis Snijder,

Manager verkoop, NDIX