Gemeente Alkmaar

Relined als gedegen servicepartner van gemeente Alkmaar

Binnen de gemeente Alkmaar wordt door de circa 700 medewerkers intensief gebruik gemaakt van het eigen glasvezelnetwerk. Als we daar de bij de gemeente nauw betrokken zakelijke partners als Alkmaar Sport en Stadswerk072 bij optellen, zijn dat ruim 1.500 gebruikers. Zij worden bediend door de unit I&A van de gemeente. Bij deze unit is Arnold Berkhout in algemene zin ICT-adviseur van de Alkmaarse bedrijfsfuncties en enkele van haar zakelijke partners. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het contract- en budgetbeheer. In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij het afsluiten van het meerjarige onderhoudscontract van de gemeente met Relined Fiber Network.

Dankzij het meerjarige onderhoudscontract met Relined, wordt de gemeente volledig ontzorgd als er zich een fysieke storing aan het netwerk voordoet. Een telefoontje naar Relined volstaat om de storing te laten detecteren en adequaat op te lossen.

Arnold Berkhout: “De aanpak van Relined was pragmatisch en doelgericht: geen ingewikkelde toestanden of complexe afspraken, maar een oplossingsgerichte aanpak die goed aansluit bij de wensen van de gemeente Alkmaar.”

Behoefte

Gemeente Alkmaar is in grote mate afhankelijk van haar verbindingen. Daarom moet bij storingen snel en adequaat gehandeld worden. Om hier volledig van ontzorgd te worden, was zij op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner voor het beheer en het oplossen van storingen van het eigen glasvezelnetwerk.

Oplossing

Een meerjarig onderhoudscontract waarmee Relined de gemeente Alkmaar ontzorgt als er zich een storing voordoet. Aan de basis van vrijwel alle ICT van de gemeente ligt het eigen betrouwbare glasvezelnetwerk. Dit netwerk wordt tevens verhuurd aan Relined. Zo kunnen we voldoen aan aanvragen voor glasvezelverbindingen in onze regio. Sinds medio 2018 is deze samenwerking verder uitgebreid en heeft Relined ook het onderhoudscontract overgenomen voor het glasvezelnetwerk. De samenwerking tussen Relined en de gemeente Alkmaar verloopt soepel en naar tevredenheid van beide partijen.

Arnold: “Ook de andere bedrijven en organisaties die afnemer zijn van ons glasvezelnetwerk, hebben veel baat bij het onderhoudscontract met Relined. Want ook voor hen geldt natuurlijk dat ze zo snel mogelijk weer online willen zijn bij een storing.”

Voordelen

  • Ontzorging bij storingen
  • Snelle responsetijden
  • Goede kosten-batenverhoudingen

“Relined is een belangrijke en goed ingevoerde speler in de Nederlandse datacommunicatiewereld. In onze samenwerking staat het gebruik en beheer van ons glasvezelnetwerk en buizen centraal. Met goede kosten-batenverhoudingen en betrouwbare verbindingen.”

Arnold Berkhout,
Informatiemanager unit I&A, Gemeente Alkmaar