Fujitsu

Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis

Specialisten, huisartsen en andere medische professionals moeten op efficiënte en veilige wijze 24/7 over de juiste patiëntinformatie kunnen beschikken om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden.

Het Deventer Ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. hebben hiervoor samen met Relined Fiber Network en Fujitsu het SallandNet Breedband gerealiseerd; een dedicated netwerk, inclusief onderliggende ICT-infrastructuur en werkplekken voor alle aangesloten huisartsen en doktersassistentes. Hiervoor worden de betrouwbare Dark Fiber verbindingen van Relined gebruikt.

Op dit moment worden maandelijks meer dan 11.000 lab-aanvragen volledig geautomatiseerd aangeleverd: foutloos en supersnel. Mede dankzij dit betrouwbare netwerk wordt de zorg nu efficiënter gemaakt.

Behoefte

Betrouwbare verbindingen voor Fujitsu-klant Deventer Ziekenhuis en haar regionale zorgpartners t.b.v. een efficiënte en veilige, regionale uitwisseling van medische data. De gedreven professionals voelen zich betrokken bij de patiënten en vaak werken ze samen in multidisciplinaire teams om de juiste zorg te bieden. Dat gebeurt met een scherpe focus op nieuwe medische ontwikkelingen. Zo draait de zorg in Deventer inmiddels volledig op digitale dossiers. Dat moet fouten voorkomen én de zorg veiliger en efficiënter maken.

Oplossing

Een Dark Fiber netwerk dat het Deventer Ziekenhuis verbindt met o.a. 30 huisartsenpraktijklocaties in de regio. In samenwerking met Fujitsu en Relined hebben het ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. het Salland Net Breedband gerealiseerd. De aanleg van het netwerk, de aansluiting op het Relined-netwerk en de actieve apparatuur is door Fujitsu geregeld. Als eigenaar van het netwerk levert Relined de verbindingen en is het  verantwoordelijk voor het fysieke onderhoud van het glas.

Als innovator werkt Fujitsu naar eigen zeggen graag samen met Relined, al vanaf het ontstaan van de onderneming in 2003. Relined en Fujitsu hebben samen meerdere zorgprojecten gedaan en door het gezamenlijke ondernemerschap bieden ze het Deventer Ziekenhuis en diverse andere zorgrelaties uitstekende condities en een betrouwbaar netwerk.

Voordelen

  • Toekomstvast en betrouwbaar netwerk
  • Efficiënte informatie-uitwisseling
  • ICT-dienstverlening op afstand
  • Optimale en plezierige samenwerking

“Samen met Relined kon Fujitsu een veel interessantere businesscase neerleggen, met aanzienlijk meer capaciteit bovendien.”

Ron Klaas,
Teamleader healthcare, Fujitsu