Deventer Ziekenhuis

Medische data uitwisselen vraagt om continuïteit, betrouwbaarheid én beveiliging

Specialisten, huisartsen en andere medische professionals moeten op efficiënte en veilige wijze 24/7 over de juiste patiëntinformatie kunnen beschikken om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden aan de meer dan 300.000 patiënten die voor korte of langere tijd worden opgenomen in Deventer Ziekenhuis.

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben het ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. hiervoor samen met Relined Fiber Network en Fujitsu het Salland Net Breedband gerealiseerd; een dedicated netwerk, inclusief onderliggende ICT-infrastructuur en werkplekken. Hiervoor worden de betrouwbare Dark Fiber verbindingen van Relined gebruikt.

Van het netwerk maken nu ruim 80 huisartsen en 500 medewerkers gebruik, zonder hierbij problemen te ondervinden. Het uitgangspunt was en is nog altijd ‘functioneel verbinden, veilig en efficiënt informatie uitwisselen en een eenduidige manier van werken’. Dat is gelukt.

Behoefte

Betrouwbare verbindingen t.b.v. een efficiënte en veilige, regionale uitwisseling van medische data en 24/7 over deze informatie kunnen beschikken. Het was de vraag van Deventer Ziekenhuis en zijn regionale zorgpartners. De gedreven professionals voelen zich betrokken bij de patiënten en vaak werken ze samen in multidisciplinaire teams om de juiste zorg te bieden. Dat gebeurt met een scherpe focus op nieuwe medische ontwikkelingen. Zo draait de zorg in Deventer inmiddels volledig op digitale dossiers. Dat moet fouten voorkomen én de zorg veiliger en efficiënter maken.

Oplossing

Een Dark Fiber netwerk dat het Deventer Ziekenhuis verbindt met o.a. 30 huisartsenpraktijklocaties in de regio. In samenwerking met Fujitsu en Relined hebben het ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. het Salland Net Breedband gerealiseerd. Samen met Relined kon Fujitsu een zeer interessante businesscase neerleggen, met aanzienlijk veel capaciteit. De keuze voor het Deventer Ziekenhuis was dan ook snel gemaakt. De aanleg van het netwerk, de aansluiting op het Relined-netwerk en de actieve apparatuur is door Fujitsu geregeld. Als eigenaar van het netwerk levert Relined de verbindingen en is het  verantwoordelijk voor het fysieke onderhoud van het glas.

Voordelen

  • Toekomstvast en betrouwbaar netwerk
  • Efficiënte informatie-uitwisseling
  • ICT-dienstverlening op afstand
  • Optimale en plezierige samenwerking

“Maandelijks worden meer dan 11.000 lab-aanvragen volledig geautomatiseerd aangeleverd; foutloos en supersnel. Mede dankzij de verbindingen van Relined maken we de zorg efficiënter.”

Marcel Hemels,
Head of Support & Service ICT-TD
Deventer Ziekenhuis