Aventus

Maximale betrouwbaarheid én flexibiliteit voor Aventus

Een betrouwbaar en toekomstbestendig, redundant uitgevoerde Dark Fiber ring tegen marktconforme prijzen. Deze wens legde Aventus – een opleidingscentrum dat middelbaar beroepsonderwijs, educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen biedt – in 2015 neer bij diverse partijen in de markt. Voor Relined Fiber Network een veel voorkomende vraag, waarover graag met de klant wordt meegedacht.

Op basis van de specifieke eisen en wensen werd voor Aventus een passende oplossing bedacht, die resulteerde in een betrouwbaar netwerk en alle flexibiliteit om verbindingen te migreren.

Tijdens de uitvoering van het project werd veel overleg gepleegd en goed met elkaar meegedacht. Dit resulteerde in een prettige samenwerking.

Behoefte

Een betrouwbaar en toekomstbestendig, redundant uitgevoerde glasvezelring tegen marktconforme prijzen, tussen de hoofdlocaties in Deventer, Zutphen en Apeldoorn. Aventus was tevens op zoek naar een partij die naast betrouwbaarheid ook flexibiliteit kon bieden, zowel tijdens de contractperiode als voor het verhuizen van verbindingen.

Oplossing

Een redundant Dark Fiber netwerk voor de hoofdlocaties van Aventus en enkel uitgevoerde verbindingen met de overige locaties. Inclusief de mogelijkheid om verbindingen tussentijds te migreren. Voor Relined is het van belang langdurige relaties op te bouwen. Daarom denkt zij écht mee met klanten en worden toekomstgerichte oplossingen als deze geboden. Na de gunning werd tevens duidelijk dat Aventus gebruik wilde gaan maken van de Surfnet PoP binnen Saxion Hogeschool. Omdat Relined veel verbindingen levert voor Surfnet, kon ook aan deze wens worden voldaan.

Voordelen

  • Flexibiliteit in verhuizen van locaties
  • Geografisch gescheiden routes
  • Marktconforme tarieven

“De prijs/kwaliteitverhouding van het voorstel van Relined was goed. Relined heeft vooraf een helder implementatieplan aan ons voorgelegd, waarbij aan alle scenario’s is gedacht. Dat gaf veel vertrouwen. Niet voor niets is de aanbesteding aan Relined gegund.”

Roy Dusink,
Hoofd Automatisering, Aventus