NDIX en Relined: elkaar aanvullen en versterken

De samenwerking tussen NDIX en Relined werd in 2007 bekrachtigd met het leveren van de eerste verbinding ten behoeve van de NDIX-backbone. Vanaf dat moment is de samenwerking verder uitgebouwd. De diensten van NDIX zijn een goede aanvulling op het Dark Fiber netwerk, dat Relined levert en beheert. Beide bedrijven zijn geen concurrenten van elkaar, omdat Relined alleen Dark Fiber levert en geen aanvullende diensten. Sterker nog, de bedrijven vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Digitale marktplaats

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren. NDIX sluit bedrijven en instellingen in Nederland en Duitsland via glasvezelverbindingen aan op haar digitale marktplaats. Hier is het aanbod te vinden van meer dan 85 aanbieders van ICT-diensten, zoals internet, telefonie, televisie, beveiliging en clouddiensten. Aangesloten organisaties hebben met een NDIX-aansluiting vrije keuze uit het aanbod, omdat glasvezel en diensten van elkaar zijn gescheiden. Daarnaast kan er in 120 datacenters in Nederland en Duitsland met NDIX gekoppeld worden, waar ook het peering-platform van NDIX beschikbaar is.

NDIX werkt samen met meer dan 45 leveranciers van dataverbindingen. Dennis Snijder, Manager verkoop bij NDIX, geeft aan dat Relined een van de preferred suppliers is als het gaat om de verbindingen, die de backbone van het NDIX-netwerk vormen. “Als we op zoek zijn naar een leverancier voor Dark Fiber, vragen we altijd uit bij Relined.”

“De goede prijs/kwaliteitverhouding, dekking van het netwerk en de lage demping op de verbindingen zijn belangrijke redenen voor ons om Dark Fiber verbindingen af te nemen bij Relined.” – Dennis Snijder, Manager verkoop, NDIX

Landelijke dekking, fijnmazig netwerk

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van Dark Fiber verbindingen in noordwest Europa. Samen met preferred suppliers BT, ProRail, NGN en TenneT beschikt Relined over een landelijk dekkende Dark Fiber netwerk van ruim 14.000 kilometer aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur in Nederland. Complementair is het fijnmazige netwerk door het hele land van preferred suppliers. Naast nationale verbindingen en een fijnmazig Dark Fiber netwerk in stadskernen, levert Relined internationale verbindingen naar België, Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.

Datacenters verbinden

NDIX gebruikt de door Relined geleverde Dark Fiber infrastructuur als backbone-netwerk en om datacenters, waar NDIX apparatuur heeft geplaatst (PoP’s), met elkaar te verbinden. De verbindingen van Relined worden daarnaast gebruikt om redundantie in het netwerk in te bouwen. Deze redundantie wordt gerealiseerd door de belangrijkste PoP-locaties in het netwerk met twee fysiek gescheiden Dark Fibers in een ring op te nemen. Het NDIX-netwerk is een MPLS-netwerk. In geval van een storing wordt de verbinding automatisch omgerouteerd. Klanten ondervinden dus geen hinder van de storing.

“Relined heeft weinig storingen. Dit is onder andere te danken aan de ligging van het netwerk langs het spoor, waardoor de kans op graafschade kleiner is. Dit vergroot de betrouwbaarheid van het netwerk aanzienlijk.” – Dennis Snijder

Uitsluitend betrouwbare verbindingen

De met Relined afgesloten SLA biedt NDIX alle zekerheid dat eventuele storingen zo snel mogelijk worden opgelost. Omdat klanten van NDIX erg afhankelijk zijn van de NDIX-aansluitingen, is het van groot belang dat er voor de backbone uitsluitend betrouwbare verbindingen worden gebruikt. Het netwerk van NDIX bestaat inmiddels uit 70 PoP-locaties, die onderling met Dark Fiber zijn verbonden. Relined levert momenteel ruim 900 kilometer Dark Fiber verbindingen aan NDIX, een aantal dat jaarlijks verder groeit.

Flexibel en korte communicatielijnen
“Relined en NDIX zijn twee organisaties, die goed met elkaar zijn te vergelijken. We zijn beide flexibel, hebben korte communicatielijnen en beschikken over een hecht team. De korte lijnen zorgen ervoor dat Relined al in een vroeg stadium wordt betrokken bij nieuwe businesscases. Daardoor zijn wij in staat om waardevol advies op maat te geven. Ik ben erg blij met de samenwerking met NDIX, die alweer vele jaren bestaat. Ik hoop dat we van waarde kunnen blijven voor NDIX en de prettige relatie nog vele jaren voort kunnen zetten”, aldus Guido Sip, Directeur Sales & Marketing bij Relined.

“De samenwerking met Relined verloopt erg plezierig. De medewerkers van Relined zijn altijd beschikbaar voor vragen en denken met ons mee. Dat is de kracht van een goede samenwerking!” – Dennis Snijder