Datacenter.com ontsluit nieuw colocatie datacenter in Amsterdam middels glasvezelringen Relined

02-05-2017

Datacenter.com, een ambitieuze leverancier van datacenter services

Datacenter.com samenwerking Relined Fiber Network

Datacenter.com, een ambitieuze leverancier van datacenter services die van plan is om wereldwijd in een selectief aantal markten grootschalige colocatie datacenters te ontwikkelen en beheren, heeft in samenwerking met Relined Fiber Network meerdere dedicated glasvezelringen aangelegd om zijn nieuwe datacenter (Datacenter.com AMS1) in Amsterdam Zuidoost te ontsluiten.

Het binnenkort te openen ‘flagship’ datacenter van Datacenter.com is daarmee in een keer verbonden met vrijwel alle datacenters in de regio Amsterdam. Relined Fiber Network is de eerste netwerk provider die een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 krijgt en glasvezelverbindingen voor het nieuwe datacenter verzorgt.

Datacenter.com is opgericht door enkele veteranen uit de hosting industrie, aangevuld met investeerders. Onlangs werd bekendgemaakt dat het eerste datacenter van het bedrijf ontwikkeld zou worden in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost. Het datacenter heeft een totale vloeroppervlakte van 10.900 m2 en is modulair ingericht, wat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt.

Het AMS1 datacenter is ontworpen voor hoge energie-efficiëntie. Het gebruik van indirect adiabatische koeling, gecombineerd met innovatieve warmtewisseling technologie en hot aisle containment, resulteert in een gecalculeerde pPUE van 1,04. De modulariteit en daarmee flexibiliteit/schaalbaarheid van de gebruikte stroom en koeling technologieën zou aansluiten bij de dynamische behoeften van een brede groep gebruikers – van startups tot enterprises met schaalgrootte.

De Point-of-Presence (PoP) van Relined Fiber Network in AMS1 levert Datacenter.com een uitgebreid netwerk met meerdere glasvezelringen in de Amsterdamse metropool. De twee Meet Me Rooms (MMR’s) in AMS1 maken het voor klanten mogelijk om uitgebreide connectiviteitsopties te realiseren met een hoge redundantie.

“Wij werken zowel met de grootste carriers ter wereld als met lokale netwerk aanbieders met een sterk regionaal bereik,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Relined is de eerste carrier die een PoP opent in AMS1, waarmee het nieuwe datacenter in een keer verbonden is met alle andere datacenters in de metropool Amsterdam en de rest van Nederland. Relined is als aanbieder van Dark Fiber glasvezel infrastructuur in geheel Nederland een ideale netwerk partner om mee van start te gaan en ons nieuwe datacenter met alle andere datacenters in de Amsterdamse regio te verbinden.”