KLANTSEGMENTEN

Voor wie is Dark Fiber geschikt?

Dark Fiber is geschikt voor bedrijven die behoefte hebben aan een zeer stabiele, betrouwbare en veilige verbinding die bovendien schaalbaar is. Dankzij de oneindige schaalbaarheid van Dark Fiber, kunt u zelf verbindingen met de gewenste diensten en bandbreedte inrichten en uitbreiden.

Dark Fiber infrastructuur voor de zakelijke markt en overheid

Relined verhuurt zijn Dark Fiber infrastructuur aan professionele opdrachtgevers en richt zich op diverse klantsegmenten, zoals datacenters, netwerk operators, Internet Service Providers, hostingaanbieders, system integrators, grootzakelijke markt, zorg en overheid.

Datacenters

De datacenters zijn voor Relined belangrijke partners. Of het nu gaat om het aansluiten van nieuwe datacenters op het netwerk of het leveren van verbindingen aan klanten van en naar datacenters, Relined biedt met zijn Dark Fibers een unieke oplossing. Bijna alle carrier neutrale datacenters zijn redundant op onze infrastructuur aangesloten, daarnaast onderzoeken we voortdurend welke nieuwe datacenters we aan kunnen sluiten op ons netwerk.

Netwerk operators

Verschillende netwerk operators gebruiken onze glasvezel infrastructuur als backbone van hun netwerk. De Netwerk Operators kopen bij Relined Dark Fibers in om vervolgens managed diensten aan eindklanten te leveren. Aangezien Relined als enige in de markt alleen Dark Fiber levert zijn wij geen concurrent van onze eigen klanten. Waar nodig maakt Relined gebruik van Netwerk Operators om bijvoorbeeld de last mile Dark Fibers in te huren. Doordat Relined een landelijk maar geen fijnmazig netwerk heeft kan er perfect samengewerkt worden met regionale Dark Fiber leveranciers om bij bepaalde klantcases een verbinding te leveren zonder te hoeven graven.

Internet Service Providers

Internet Service Providers maken gebruik van onze Dark Fibers om diensten aan eindklanten te kunnen aanbieden. Aangezien Relined zelf geen managed diensten aanbiedt concurreren wij ook niet met onze klanten in dit segment. Wij zijn sterk in flexibiliteit en capaciteit; zaken die voor Internet Service Providers van cruciaal belang zijn om hun diensten te garanderen.

Hosting

Voor het hosten van websites zijn organisaties veelal aangewezen op een hostingprovider. Zij willen voor hun dienstverlening de hoogst mogelijke uptime garanderen. Om deze reden maken ze volop gebruik van een colocatie/datacenter. Door de veelheid aan on-net carrier neutrale datacenters, kiezen veel hostingproviders voor een Dark Fiber oplossing van Relined.

System integrators

Een system integrator levert totaaloplossingen, waarvan connectiviteit een belangrijk onderdeel is. Of het nu gaat om een VoIP-, cloud- of datacenteroplossing, in alle gevallen is een stabiele verbinding noodzakelijk. Voor veel system integrators is Relined daarom de leverancier van Dark Fiber. Doordat Relined in vrijwel alle carrier neutrale datacenters aanwezig is, biedt dit system integrators en eindklanten volop mogelijkheden en een hoge mate van betrouwbaarheid en continuïteit.

Grootzakelijke markt

In de grootzakelijke markt stijgt de vraag naar bandbreedte nog steeds. Zeker zo belangrijk voor dit segment is schaalbaarheid. Of het nu gaat om een internetverbinding voor uw medewerkers of om colocatie/backup, Relined faciliteert samen met partners uw complete infrastructuur. Goed om te weten: over Dark Fiber kan extra encryptie (beveiliging) op het signaal worden geïmplementeerd. De encryptie kan tot op een enkele golflengte (kleur) toegevoegd worden in de WDM-apparatuur.

Zorg

Met de komst van het elektronisch cliëntdossier (ECD) groeit de vraag naar stabiele en veilige verbindingen in de zorg. Dark Fiber van Relined ligt voor het overgrote deel op ProRail-terrein of in de hoogspanningsmasten van TenneT. Daarmee is de veiligheid van de vezel en uw data gewaarborgd. Doordat zorginstellingen werken met extreem gevoelige data, is beveiliging extra belangrijk. Een onbelichte glasvezelverbinding (Dark Fiber) is standaard al veiliger dan een open verbinding. Daarnaast kan extra encryptie (beveiliging) op het signaal worden geïmplementeerd.

Overheid

Overheidsinstellingen hebben behoefte aan stabiele en betrouwbare dataverbindingen. Dark Fiber geeft overheidsinstanties de mogelijkheid om verbindingen volledig in eigen beheer te managen. Naast het in eigen beheer hebben van de glasvezelverbinding zijn ook schaalbaarheid en veiligheid essentieel in voor overheids-ICT.

Kennis & Ervaring

Meer Kennis & Ervaring