Dark Fiber, de oplossing voor de stijgende datagroei

20-12-2018

Dark Fiber, de oplossing voor de stijgende datagroei

Relined Fiber Network
Relined is een van de grootste providers in de datacommunicatie en glasvezelinfrastructuur, gespecialiseerd in dark fiber (onbelicht glasvezel). “Je kunt het vergelijken met een snelweg, waarbij wij het asfalt ter beschikking stellen, maar de klant bepaalt het aantal rijstroken en wat wordt getransporteerd. Wij faciliteren de basisinfrastructuur, een belangrijke rol in data- en internetgebruik.”

Datagroei

De markt verandert: ieder jaar verdubbelt het datacommunicatieverkeer, bedrijven hebben steeds meer data in de cloud of op een externe server, dus het transport van die data wordt belangrijker. Dark fiber kan hier de oplossing bieden, als basis voor connectiviteit. “We breiden ons netwerk met internationale verbindingen dan ook steeds verder uit”.

Beveiliging
Bedrijfsleven, overheid en burgers zijn in toenemende mate afhankelijk van data. Met deze data moet dan ook zorgvuldig worden omgegaan. “Wij leveren een unieke vezel aan de klant, dat volledig in eigen beheer is van de klant. Dit kunnen ze dan zelf, op een eenvoudige manier, beveiligen.”

Nominatie Channel Awards
“We zijn enorm trots op ons project ‘Erasmus MC’, en op de nominatie. Samenwerking en het bundelen van krachten is belangrijk voor ons. Enkel zo komen we tot de beste oplossingen voor de eindklant”


Interview in samenwerking met:

Jan Willem Tom | General Manager | Relined Fiber Network
Astrid Goossens | Content Director | Focus IT

Lees meer over de ontwikkelingen in de IT in het magazine Focus IT (bijlage van Elsevier weekblad)