Breedbandinitiatief Glasweb Venray gaat aan de slag!

31-07-2017

Glasweb Venray tekent onder het genot van een zomerse traktatie het contract voor de backbone verbinding van het breedbandinitiatief in de gemeente Venray.

Glasweb Venray tekent onder het genot van een zomerse traktatie het contract voor de backbone verbinding van het breedbandinitiatief in de gemeente Venray. Door deze backbone heeft Glasweb een directe verbinding tussen de gemeente Venray en datacenter EFX in Einhoven waar internet connectiviteit opgehaald kan worden. Middels dit getekende contract gaat de eerste fase van het project van start.

Glasweb Venray

De backbone verbinding, geleverd door Relined Fiber Network, ligt grotendeels in de spoordijken wat wordt gekenmerkt door een unieke en veilige ligging. Relined verhuurt de overcapaciteit van onder andere de glasvezelnetwerken van ProRail en TenneT. In dit geval is er gebruik gemaakt van het spoornetwerk, waarmee dit maatschappelijk netwerk wederom voorziet in de ondersteuning van een mooi breedbandinitiatief.

Glasweb Venray is een burgerinitiatief opgericht door dorps- en wijkraden met als doel het verglazen van de gehele gemeente Venray en Holthees. Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd in zowel de kernen, in het buitengebied en op bedrijventerreinen. Naar verwachting wordt eind 2017 gestart met de aanleg.

Relined wenst Glasweb Venray heel veel succes met de verdere ontwikkelingen van het project en we proosten op een succesvolle samenwerking!